Hybrid - Oneindig veel conversiemogelijkheden

Door: Martin Gijzemijter | 30 oktober 2017 09:16

Review

Programma’s voor het converteren van video en rippen van dvd’s zijn er al sinds digitale video gewoon is, maar veel van dit soort programma’s zijn nogal lomp óf vragen de hoofdprijs voor het converteren. Er zijn maar weinig echt goede gratis videoconverters, Hybrid is daar wel eentje van.

Hybrid

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows XP/Vista/7/8/10; macOS; Linux
Website
www.selur.de
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Zeer uitgebreid conversieprogramma
  • Ook ondersteuning voor blu-ray
  • Automatisch hoofdstukken genereren
  • Minpunten
  • Veel te ingewikkelde interface

Wat direct opvalt bij het starten van Hybrid is dat het programma geen overzichtelijke interface heeft met grote knoppen, zoals veel gelijksoortige programma’s die hebben. Hybrid barst van de knoppen, uitklapmenu’s, tabbladen en opties en dat maakt het programma behoorlijk overweldigend.

Veel mogelijkheden

Een uitgebreide interface als deze, houdt uiteraard wel in dat je veel mogelijkheden hebt. Extreem veel mogelijkheden in dit geval. Je kunt basale handelingen toepassen, zoals het aanpassen van het formaat van de video, het toepassen van filters, toepassen van kleurcorrectie enzovoort, maar de mogelijkheden die je hebt gaan ook veel verder dan dat. Zo kun je automatisch hoofdstukken genereren en deze wegschrijven in een structuur die je vervolgens kunt branden op blu-ray. Ook ondersteunt dit programma ondertitels, die je op dezelfde wijze klaar kunt stomen voor blu-ray of vanaf een blu-ray kunt omzetten naar een formaat waar een digitale afspelers iets mee kunnen.

Hybrid is echt ontzettend uitgebreid.

Ingewikkeld

Al deze mogelijkheden zijn fantastisch, maar hebben wel tot gevolg dat het programma behoorlijk ingewikkeld is. Dat had in principe niet gehoeven, een programma als Photoshop bevat ook enorm veel opties, maar heeft zo’n slim ontworpen interface dat het allemaal niet zo enorm ingewikkeld voelt. Wat wel fijn is aan dit programma is dat het rechterdeelvenster een hulpgedeelte bevat met links naar uitleg, zodat je toch verder kunt als je even helemaal vastloopt. Ook fijn is dat het programma een batch-functie bevat, zodat je allerlei conversietaken kunt inplannen en vervolgens lekker kunt gaan slapen.

Conclusie

Hybrid is zonder twijfel het uitgebreidste gratis videoconversieprogramma dat we tot nu toe hebben gezien, maar tegelijkertijd vereist het ook heel wat kennis van je als gebruiker. Kortom: fantastische software, maar niet voor iedereen te gebruiken.

Maar de hoeveelheid opties zijn ook behoorlijk overweldigend.

0 Reactie(s) op: Hybrid - Oneindig veel conversiemogelijkheden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.