Hyves-profiel back-uppen met HVSBackup

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 04 januari 2011 14:43

Apps & Software

Sociaal netwerken via Hyves is leuk, maar hebt u er ooit wel eens bij stilgestaan dat u al uw foto’s, krabbels, berichtjes en contactpersonen toevertrouwt aan de servers van Hyves? De kans dat Hyves morgen ineens niet meer bestaat is natuurlijk klein, maar het zou fijn zijn als u al deze gegevens ook kon downloaden om lokaal te bewaren. Dat kan nu met HVSBackup.

Het programma is speciaal bedoeld om de belangrijkste inhoud van uw Hyves-profiel te downloaden. Hiervoor downloadt u het programma en koopt u een persoonlijke licentiecode. Daarna logt u in op Hyves en geeft u HVSBackup toestemming om informatie op uw Hyves-profiel te benaderen. Die persoonlijke code vult u in het programma in, waarna u de inhoud van uw Hyves-profiel kunt downloaden. Alle foto’s, krabbels, vrienden, blogs en ‘wiewatwaars’ worden in een map op uw bureaublad geplaatst. Dat werkt snel een eenvoudig. Tot slot dient u het programma af te sluiten om deze content te benaderen (dat wordt helaas niet duidelijk uitgelegd) anders tonen de HTML-pagina’s niets.

Met één druk op de knop downloadt HVSBackup uw Hyves-profiel.

Het downloaden werkt eenvoudig, maar het zou wel fijn zijn als u wat controle hebt over wat u downloadt, zoals alleen foto’s of alleen krabbels, etc. Bij vrienden of andere Hyvers vandaan downloaden is natuurlijk niet mogelijk. Tenzij u op hun profiel zou inloggen, maar daarvan hebt u uiteraard niet de gegevens.

Verder is het irritant dat u uw persoonlijke code elke keer moet invoeren wanneer u het programma start, dat is onnodig. Dat gezegd hebbende, doet het programma wel precies wat het belooft en na één druk op de knop staat de inhoud van uw profiel veilig. Prettig om te weten, en sowieso handig als u graag uw Hyves-foto’s wilt downloaden, want er is geen snellere manier dan deze.

Wel is het irritant dat u steeds uw code in moet geven.

HVSBackup bèta

Prijs € 5,-

Taal Nederlands

Proefversie Niet beschikbaar

Download 1,2 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1,2 MB harde-schijfruimte, Adobe Air

Maker Sebastian Hagens, Adri van Tilburg

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Met één druk op de knop de inhoud van uw Hyves-profiel downloaden

Zeer gebruiksvriendelijk

Alles opgeslagen als handige HTML-bestanden

Minpunten

Persoonlijke code telkens opnieuw invoeren

Geen controle over wat er gedownload wordt

Programma afsluiten voor content geopend kan worden (anders deelfout)

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Hyves-profiel back-uppen met HVSBackup

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.