Hyves verbergen voor de buitenwereld

Door: Robbert Brus | 27 juli 2011 14:53

Apps & Software

Een profielpagina is leuk, maar staat u er wel bij stil dat de hele wereld bijvoorbeeld uw Hyves-pagina kan zien en precies kan lezen waar u zich dagelijks mee bezighoudt? Zo ziet iedereen wanneer u van huis bent zodra u vanaf uw mobiel een foto verstuurd en dat uw favoriete huisdier een waterschildpad is. Is dat toevallig ook het antwoord op de geheime vraag voor het aanvragen van nieuw wachtwoord?

Gelukkig biedt Hyves een uitgebreide privacy-instellingen en kunt u in een handomdraai precies bepalen wie uw profielpagina mag zien.

Algemene privacy instellingen

Ga naar www.hyves.nl en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens rechtsboven op Mijn menu / Mijn account en open het uitklapvenster Privacy.

Hyves heeft uitgebreide privacy-instellingen.

Klik op Algemeen om basisinformatie als de zichtbaarheid van uw profielpagina, naam en e-mailadres aan te passen. Klik naast de onderwerpen op het uitklapvenster om aan te geven wie de informatie mogen zien. U kunt kiezen uit: Niemand, Alleen vrienden, Vrienden van vrienden, Hyvers of Iedereen.

In venster WieWatWaar kunt u op dezelfde manier selecteren wie uw WieWatWaar's mogen zien.

Bij de optie Chat kunt u aangeven wat uw status is en wie er met u mogen chatten. Tevens is het mogelijk een lijst met geblokkeerde vrienden en Hyvers te maken. Deze kunnen dan niet in de chatlijst kunnen zien of u online bent.

Klikt u op Statistieken, dan kunt u (mits u een Goldmember bent) zien wie uw Hyves-pagina hebben bekeken. U kunt ook voorkomen dat andere zien dat u op hun Hyves-pagina bent geweest door deze aan de Zwarte lijst toe te voegen.

Bij Blocklist kunt u zien wie u hebt geblokkeerd. Blokkeren kunt u doen, door naar het profiel van iemand te gaan en in het linkermenu op (De)blokkeren te klikken. Klik vervolgens nogmaals op Blokkeer. Vrienden kunnen niet worden geblokkeerd.

Op Buzz kunt u aangeven wie uw buzz-overzicht mag zien en welke items u zelf in uw buzz-updates wilt zien.

Foto's verbergen

Om Foto's te verbergen, klikt u op Mijn profiel / Foto's / Wijzigen & sorteren. Klik naast de titel van uw albums op het potlood en zet onder Wie mag het zien? En/of Wie mag het downloaden of bestellen? het uitklapmenu op Privéalbum.

Ook de fotoalbums op privé zetten of alleen zichtbaar voor vrienden maken kan net zo belangrijk zijn als het afschermen van de andere gegevens.

0 Reactie(s) op: Hyves verbergen voor de buitenwereld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.