iClippy: uw online klembord

Door: Evi Maquoi | 04 maart 2011 16:38

Apps & Software

Hoe vaak kopieert u informatie naar uw klembord? U zou versteld staan indien u het één dag zou bijhouden. iClippy is een handig hulpje voor iedereen die ook online items zoals afbeeldingen of screenshots wilt bewaren. U kunt met deze toepassing namelijk heel wat informatie op uw online klembord kwijt om het daarna te delen via e-mail, Twitter of IM.

Met de freeware iClippy Desktop installeert u een bescheiden klembord in de vorm van een miniaturenbalk aan de rechterzijde van uw bureaublad. Nadat u geregistreerd hebt voor uw online iClippy-account kunt u vervolgens screenshots maken, documenten scannen of foto’s maken van allerlei interessante zaken die u online tegenkomt. U kunt eventueel een beschrijving, tags of een url toevoegen, een watermerk aanmaken of de schermafbeelding ook rechtstreeks op uw Twitter-pagina publiceren. Dankzij de OCR-functie is het zelfs mogelijk om tekst uit afbeeldingen te halen. Deze functie werkt echter niet zo goed in combinatie met kleine lettergroottes of bepaalde lettertypes.

Items die u op uw iClippy-klembord plaatst, verschijnen automatisch in de zijbalk op uw bureaublad. Met één druk op de knop kunt u een item kopiëren, verwijderen of vastpinnen. Nog een troef... dankzij uw online iClippy-account krijgt u overal toegang tot uw klemborditems. Elk item wordt namelijk op een unieke iClippy-url opgeslagen.

Dankzij het online klembord krijgt u overal toegang tot uw schermafbeeldingen.

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: iClippy: uw online klembord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.