iCookbook: Nóg een Engelstalige receptenapp

© CIDimport

iCookbook: Nóg een Engelstalige receptenapp

Geplaatst: 22 november 2011 - 10:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

iCookbook is, ondanks dat deze app veel recepten en add-ons biedt, standaard een aantal handige tools bevat, een prettig uiterlijk en een duidelijke structuur heeft, niet dé receptenapp die ik de Nederlandse gebruiker zou aanbevelen. Maar waarom dan niet? Het antwoord hierop zal snel duidelijk worden. Eerst zal echter ingegaan worden op de feitelijk inhoud.

iCookbook is opgebouwd uit een vijftal menu's. Recipes spreekt voor zich, maar is goed uitgewerkt; verschillende recepten, elk voorzien van een mooie foto van het eindresultaat, op diverse manieren filterbaar, met stap-voor-stap instructies waarin je zelfs met je stem kunt navigeren.

My Recipe Box laat je je eigen recepten toevoegen. In Meal Builder kan je recepten toevoegen als een soort favorieten. Store leidt je naar de iCookbook Store, waar je uitbreidingspakketten kunt kopen, maar ook gratis (iedere maand een tiental nieuwe) kunt toevoegen. Tenslotte zijn er de Tools, waaronder Britse eenheden omrekenen, substituten voor als je een bepaald ingrediënt mist, timers en een drietal instructievideo's. Tot zover een solide basis.

De reden dat de app toch geen aanrader is voor de Nederlandse gebruiker, hangt samen met de taal en de ingrediënten. Hoe goed je Engels ook is, als het niet je moedertaal is, zullen vele ingrediēnten, kooktechnieken en bereidingsgerei je onbekend in de oren klinken.

Als je er desondanks in slaagt de ingrediēntenlijst te begrijpen, dan zul je waarschijnlijk onverrichter zake de supermarkt verlaten, omdat vele van de (merken) ingrediēnten onbekend zijn in Nederland en je al een behoorlijk ervaren keukenknoeier moet zijn om hier een alternatief voor te bedenken. Wat ook meespeelt in de ongeschiktheid is de instapprijs, die hoger is dan gemiddeld en daarmee het "even uitproberen" onmogelijk maakt.

Kortom

Een prima receptenapp, maar niet voor de Nederlandse markt. Het feit dat deze app niet voor de Nederlandse markt geschikt is, is in het eindoordeel meegenomen. Beheers jij het Engels volledig en heb jij wél de beschikking tot de ingrediënten? +2!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten