ID3 Renamer 4.0.6

Door: Maikel Dijkhuizen | 31 augustus 2010 15:24

Apps & Software

Wanneer u veel muziek downloadt via downloadnetwerken als Bittorrent en Usenet, dan is het altijd maar afwachten of de tracks voorzien zijn van complete tags. Als deze metadata ontbreken of niet goed staan, dan klopt de indeling op uw mp3-speler of de bibliotheek in Winamp niet meer. U voorkomt dergelijke ergernissen met behulp van ID3 Renamer.

Een ID3-tag is eigenlijk een digitaal label waarin verschillende eigenschappen over het audiobestand staan opgeslagen, zoals artiest, album, genre en afspeelduur. Aan de hand van deze informatie, wordt uw mp3-speler of mediaprogramma georganiseerd. Het is natuurlijk erg irritant als dezelfde artiest onder verschillende namen in uw muziekbibliotheek is te vinden, bijvoorbeeld: Rolling Stones, The Rolling Stones of Rolling Stones, The. Voor een geordende mp3-collectie gebruikt u om die reden een programma dat die labels kan aanpassen, zoals ID3 Renamer, dat gegevens van complete audioalbums verandert.

U voert de gewenste gegevens van een audioalbum in en klikt op Go.

Aan de linkerkant in het programma ziet u verticaal een mapnaam staan. U klikt hierop om een locatie met uw mp3-bestanden te selecteren. Het is onhandig dat de huidige tags niet worden getoond, waardoor u alle data opnieuw moet invoeren. Weliswaar kunt u gegevens importeren uit de databases van FreeDB en MusicBrainz, maar deze functie werkt niet optimaal. U klikt op Go om alle audiotracks in te lezen. De software vraagt van elk muzieknummer of u de tags wilt aanpassen. In een map met veel audiotracks is dat nogal vermoeiend, zeker als het programma hierbij regelmatig onverklaarbare foutmeldingen geeft. Het is niet mogelijk om een enkele audiotrack te selecteren en deze te bewerken. Hierdoor is ID3 Renamer uitsluitend geschikt voor het aanpassen van complete muziekalbums. Op het tabblad Renaming bepaalt u verder welke gegevens er in de bestandsnamen van de audiotracks worden opgenomen. Deze functie werkt overigens wel vlekkeloos. Om het programma te gebruiken, hebt u een recente versie van Microsoft .NET Framework nodig. ID3 Renamer maakt op ons een onstabiele indruk, waardoor u beter af bent met het gratis programma Mp3Tag.

ID3 Renamer 4.0.6

Freeware

Taal Engels

Medium 83 KB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Jiri Cincura

Oordeel 5/10

Pluspunten

Tags van meerdere mp3-bestanden aanpassen

Neemt weinig ruimte in op harde schijf

Geen installatie nodig

Minpunten

Vraagt bij iedere audiotrack toestemming

Huidige tags worden niet getoond

Foutmeldingen

Microsoft .NET Framework is vereist

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: ID3 Renamer 4.0.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.