iDailyDiary - Dagboek in je broekzak

Door: dirk-schoofs | 29 mei 2021 09:35

Review

Een dagboek bijhouden blijkt een beproefde manier om je leven af en toe vanaf een afstandje te bekijken. Het levert je meer op dan een verzameling herinneringen. Experts beweren zelfs dat je jezelf hierdoor beter leert kennen en dat je er gelukkiger van zou worden! iDailyDiary helpt je een dagboek opstellen.

iDailyDiary

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
www.tiny.cc/idd
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Eenvoudig
  • Draagbaar
  • De zoekfunctie en navigatietool
  • Minpunten
  • Verouderde werkomgeving
  • Geen tags toevoegen

iDailyDiary is speciaal als dagboeksoftware ontworpen. Het dagboek mag bestaan uit tekst, afbeeldingen en zelfs geanimeerde gifs. De gratis versie is volledig functioneel en bevat geen reclame. Er is ook een evaluatieversie die je 30 dagen mag proberen, daarna stap je of over naar de betaalde variant of keer je terug naar de gratis versie.

Dagboek met slot

De eerste keer dat je het programma start, begin je bij een nieuw dagboekbestand. Je moet dit bestand een naam geven en als je dat wilt, kun je het beveiligen met een wachtwoord. Je kunt ook gebruikmaken van een veiligheidsvraag om je wachtwoord later te resetten, bijvoorbeeld ‘Hoe heette de kat van mijn grootmoeder?’. Vervolgens kom je op pagina 1 van het digitale dagboek waar op de datum van vandaag een kleine handleiding staat hoe je dit programma kunt gebruiken.

Op de eerste pagina staat de handleiding.

Tekst en plaatjes

Die handleiding heb je in vijf minuten gelezen en iedereen die gewend is een tekstverwerker te gebruiken, zal onmiddellijk de werkomgeving begrijpen. Je kunt tekst vormgeven, afbeeldingen invoegen, tekst markeren en koppelingen aanbrengen naar webpagina’s en naar andere dagboekpagina’s. Het enige verschil met tekstverwerker is dat zo’n dagboekpagina onderaan een tijdsbalk heeft waarmee je heel snel naar een bepaalde datum navigeert.

Zoekfunctie

Iedere pagina is immers verbonden met een bepaalde dag, maar wie veel te vertellen heeft, kan ook verschillende pagina’s aan een dag koppelen. Bovendien kun je de inhoud exporteren naar een html-, txt-, rtf- of Word-bestand. De uitgebreide zoekfunctie waarmee je op de huidige pagina of in het hele dagboek kunt zoeken is geen overdreven luxe. Ook kun je de achtergrondkleur van de tekstvelden en de dagboekpagina’s naar smaak aanpassen.

Conclusie

iDailyDiary heeft alles wat je van een digitaal dagboek mag verwachten: een goede teksteditor, een prima zoekmachine en je kunt gemakkelijk foto’s plakken en bijsnijden. En niet te vergeten, hij kan op slot. Bovendien kun je de software ook op een usb-stick installeren, zodat je je geheimen altijd bij je kunt houden.

0 Reactie(s) op: iDailyDiary - Dagboek in je broekzak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.