IE Tweaker 1.0

Door: Maikel Dijkhuizen | 03 juni 2010 11:17

Review

Dankzij het programma IE Tweaker wijzigt u eenvoudig meer dan negentig instellingen in Internet Explorer. U vindt met dit hulpmiddel onder meer opties die normaal gesproken alleen via het Windows-register bereikbaar zijn.

Het kan een hele klus zijn om iets in Internet Explorer te wijzigen, omdat sommige opties goed zijn verstopt. Met behulp van IE Tweaker hebt u voortaan alle instellingen overzichtelijk bij elkaar, zodat u beschikt over volledige controle. Het programma beschikt daarnaast over aanvullende mogelijkheden die u in de gebruikersinterface van de browser niet tegenkomt. De software kan overweg met versie 7 en 8 van Internet Explorer, hoewel in de eerstgenoemde versie sommige functies niet werken. Een voordeel is dat u het .exe-bestand direct opent op uw computer, zonder dat er een installatie vereist is. Hierdoor is het mogelijk om de freeware op een usb-stick mee te nemen, waardoor u snel de browserinstellingen van bijvoorbeeld een openbare pc wijzigt. Voordat u IE Tweaker gaat gebruiken, is het verstandig om eerst een herstelpunt of een volledige back-up te maken. Het programma wijzigt namelijk bij sommige instellingen het register, waardoor enige voorzichtigheid is geboden.

De makers van IE Tweaker waarschuwen in het introductiescherm voor eventuele aanpassingen in het register.

Rubrieken

In het startscherm van het programma wordt uitgelegd dat u gemaakte instellingen eenvoudig ongedaan maakt via de knop Reset To Defaults. Verder vindt u er downloadlinks naar Internet Explorer 8 en de add-on-website van Microsoft. Aan de linkerkant staan verschillende rubrieken, waarmee u de instellingen naar eigen inzicht aanpast. Bij het onderdeel Browsing Options bepaalt u bijvoorbeeld dat afbeeldingen en geluiden worden geblokkeerd. Via Clean Junk Files verwijdert u gemakkelijk tijdelijke bestanden, cookies, wachtwoorden en de surfgeschiedenis. De meeste opties vindt u in de rubriek Tweak IE. Hier verbergt u onder andere diverse werkbalken en menu’s. Daarnaast kunt u menuopties in- of uitschakelen. Dat is bijvoorbeeld nuttig als uw kinderen onnodig allerlei webpagina’s afdrukken of uw favorieten steeds veranderen. Voor extra surfruimte kunt u de statusbalk verbergen en u gebruikt desgewenst grote pictogrammen voor de knoppen in de opdrachtbalk. Ook het menuonderdeel Internetopties beperkt u eenvoudig door sommige tabbladen onbereikbaar te maken.

In dit menu schakelt u bepaalde onderdelen gemakkelijk uit.

Gebruik extra grote pictogrammen in de opdrachtbalk en verberg de statusbalk.

In de rubriek Restrictions activeert u een aantal beperkingen. U beslist bijvoorbeeld dat het toevoegen van add-ons en het veranderen van de standaard zoekmachine niet zijn toegestaan. Via Security (de)activeert u enkele functies op het gebied van veiligheid, zoals InPrivate-navigatie, InPrivate-Filtering en het SmartScreen-filter. Overigens vragen we ons waarom men dergelijke beveiligingsfuncties zou willen deactiveren, maar dat terzijde.

Ten slotte beschikt IE Tweaker over verschillende tools om mogelijke problemen in de browser op te lossen. Het kan u bijvoorbeeld helpen als hyperlinks in een blanke webpagina worden geopend. Zelfs als de browser erg langzaam is, achterhaalt de software wellicht de oorzaak. Belangrijk is om te weten dat de meeste wijzigingen pas actief zijn na een herstart van Internet Explorer. IE Tweaker gaf op onze testmachine geen problemen. Alle instellingen werken zonder problemen en zijn ook gemakkelijk weer ongedaan te maken. Omdat registerwijzigingen een bepaald risico met zich meebrengen, is deze software vooral geschikt voor gevorderde computergebruikers.

IE Tweaker 1.0

Freeware

Taal Engels

Download 160 KB

OS Windows 2000/XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Onbekend

Maker Ritesh Kawdkar

Oordeel 8/10

Pluspunten

Geen installatie

Wijzigt meer dan negentig instellingen

Vereist weinig ruimte op harde schijf

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Registerwijzigingen zijn wellicht risicovol

0 Reactie(s) op: IE Tweaker 1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.