IE verliest flink marktaandeel in 2011

© PXimport

IE verliest flink marktaandeel in 2011

Geplaatst: 2 januari 2012 - 13:43

Aangepast: 13 december 2022 - 16:04

Redactie ID.nl

Internet Explorer heeft het afgelopen jaar zijn dalende trend versneld. De browser van Microsoft verloor veel marktaandeel in 2011, vooral ten opzichte van grote winnaar Chrome.

IE verliest flink marktaandeel in 2011-15082296

© CIDimport

De grafiek van Netapplications over 2011. De blauwe lijn geeft het marktaandeel van Internet Explorer aan. Klik voor groot

IE verliest flink marktaandeel in 2011-15082296

© CIDimport

De cijfers van Statcounter van januari tot december. Ook hier is het marktaandeel van Internet Explorer in het blauw weergegeven. Klik voor groot

Chrome is de grote winnaar

De grote winnaar van de browseroorlog lijkt Chrome te zijn. Google's browser begon het jaar volgens Netapplications met een aandeel van 5,3 procent en haalde in februari al een aandeel van tien procent, om het jaar af te sluiten met een aandeel van ruim 19 procent. Bij Statcounter begon Chrome aan 2011 met een aandeel van 15,5 procent, dat liep op naar bijna 28 procent aan het eind van het jaar.

Opvallend is de verhouding tussen Firefox en Chrome bij beide meetdiensten. Volgens Statcounter haalde Chrome eind november Firefox voor het eerst in. Bij Netapplications ligt de browser van Google ook eind 2011 nog bijna drie procent achter op Firefox.

Firefox maakt duikeling

Alleen in de cijfers van Statcounter wist Chrome de plaats van Firefox in te nemen. Bij die meetdienst is de daling van Firefox dan ook het sterkst. Statcounter tekent een verlies van bijna zeven procent op voor Firefox. Daarmee nam Chrome de tweede plaats over van Firefox. Nog altijd achter Internet Explorer dus. Netapplications geeft een stabieler beeld voor Firefox, maar ook hier verloor die browser bijna twee procent.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten