Iedereen kan een DJ zijn dankzij triqtraq

© CIDimport

Iedereen kan een DJ zijn dankzij triqtraq

Geplaatst: 18 juni 2012 - 13:01

Aangepast: 16 november 2022 - 10:15

Redactie ID.nl

Bekende DJ's en producers hebben allerlei dure apparatuur om de vetste beats te mixen. Natuurlijk heeft niet iedereen het geld om zulke dure apparatuur aan te schaffen, maar dankzij enkele app's voor de iPhone en iPad kun je goed en goedkoop oefenen voor het vak van producer. triqtraq is zo'n app. Een zeer uitgebreide en niet al te dure app waarmee je gemakkelijk een geheel eigen sound creëert.

triqtraq bestaat uit vier soundboards met elk acht geluiden. Bovenin het scherm vind je een tijdlijn waardoor het mogelijk is om eigen rifjes te maken. Het is mogelijk om tot 16 rifjes samen te voegen tot een nummer en dankzij uitgebreide mogelijkheden kun je onder andere het aantal Beats Per Minute (BPM) en diverse filters aanpassen.

De interface van Triqtraq bevat veel knoppen en kan in het begin wat afschrikken, maar wanneer je even oefent en alle functionaliteiten onder de knie krijgt, zul je zien dat er erg veel mogelijk is met deze app.

Kortom

triqtraq is een erg interessante app voor iedereen die een keer wil experimenteren met het zelf maken van beats. De app is erg uitgebreid qua mogelijkheden en daardoor kan het geen kwaad om eerst even te oefenen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten