Iemand blokkeren en rapporteren op Discord: zo werkt dat

Door: Wesley Akkerman | 08 juli 2022 16:25

Discord
How To

Wanneer je actief bent op Discord, dan is de kans groot dat je daar alleen maar toffe mensen kent. Maar het kan zijn dat je vervelende types tegenkomt en dan is het toch wel handig om te weten hoe je iemand blokkeert op het communicatieplatform.

Discord is een populaire berichtendienst onder mensen die houden van games, anime, LEGO, muziek, YouTube en nog veel meer. Het is een gemakkelijk in gebruik te nemen platform, maar ondanks dat is het soms even zoeken naar specifieke functies.

Valt ziemand je lastig via een direct message? Dan lees je hier hoe je ongewenste Discord-berichten voorkomt. Maar als je gewoon helemaal van iemand af wil zijn, dan geef je diegene gewoon een ouderwetse block. 

Iemand blokkeren op Discord

Wanneer je op een laptop of desktop zit en het programma gebruikt, dan blokkeer je iemand als volgt. Je vindt de blokkeeroptie op het profiel van de lastige persoon.

  • Klik op de naam van de persoon die je wil blokkeren.
  • Klik daarna op de avatar (de cirkelvormige profielafbeelding).
  • Nu verschijnt er een nieuw venster in beeld, waar je rechts op de drie puntjes klikt.
  • Je krijgt nu meteen toegang tot de blokkeerfunctie. Druk daarop en je bent klaar.

Zit je op je smartphone terwijl je iemand wil blokkeren? Geen probleem. De weg naar de blokkeer functie is dan iets korter. Je tapt op de naam van de persoon en selecteer dan eveneens de drie puntjes in beeld. Ook dan tap je op de blokkeerfunctie.

Wat gebeurt er na het blokkeren?

Discord verwerkt de blokkade meteen en verbergt in het vervolg de berichten die die persoon achterlaat op servers waar jullie allebei op actief zijn. Je kunt die berichten nog steeds lezen als je wil, maar dan moet je een dropdownmenu gebruiken en de optie selecteren. 

Verder kan de persoon in kwestie je geen berichten of vrienduitnodigingen meer versturen. Mochten jullie vrienden zijn op het platform, dan verbreekt Discord die connectie ook automatisch.

Houd er rekening mee dat de geblokkeerde gebruiker nog wel jouw berichten kan zien op de gedeelde servers.

Het kan ook helpen zo’n persoon te rapporteren bij Discord. Zo kunnen ze daar een oogje in het zeil houden en iemand volgen wanneer diegene een nieuw account aanmaakt, om je vervolgens weer het leven zuur te maken. 

Mocht je die stappen ook willen ondernemen, dan kun je dat via deze link op de website van Discord regelen.

0 Reactie(s) op: Iemand blokkeren en rapporteren op Discord: zo werkt dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.