iFramely - Mediacontent previewen in Gmail

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 december 2013 10:23

Apps & Software

Wanneer iemand je, bijvoorbeeld, een video van Vimeo stuurt, dan is het heel irritant dat je eerst op de link moet klikken om de pagina te openen en dan pas de video kunt zien. Met iFramely kun je die content in Chrome gewoon rechtstreeks in je mailtje bekijken.

iFramely installeren

iFramely borduurt voort op een ontwikkeling die Gmail zelf enkele jaren geleden in gang heeft gezet, maar nooit heeft doorontwikkeld. Het is namelijk mogelijk om in Gmail previews te bekijken van afbeeldingen en YouTube-video's. Verder dan dat gaat de functionaliteit in Gmail echter niet. iFramely pakt dat op, met behulp van een gratis extensie voor Chrome.

Volgens de makers kun je voortaan alle websites, video's, afbeeldingen enzovoort rechtstreeks in je Gmail bekijken. Op de webpagina's na (hetgeen bij ons niet lekker werkte) kunnen we dat bevestigen, en dat scheelt je bergen tijd.

Surf naar de iFramely extensie in de Chrome Web Store en klik op Toevoegen. Zodra je de extensie hebt geïnstalleerd, is het verstandig om Chrome even af te sluiten en te herstarten. Dat hoeft volgens de makers niet, maar het bleek in ons geval toch noodzakelijk.

iFramely is een extensie die ervoor zorgt dat mails nu previews bevatten.

iFramely gebruiken

Zodra je iFramely hebt gebruikt en je gaat aan de slag met Gmail, zul je in eerste instantie niets merken. Totdat iemand je een mailtje stuurt met daarin een link naar bijvoorbeeld een Vimeo video, een bericht op Twitter, enzovoort.

Wanneer zo'n link op een aparte regel staat in de mail (om te voorkomen dat je ook direct de inhoud van spam-mailtjes voor de kiezen krijgt), wordt er automatisch een preview van de link geopend in de mail, met daarbij een duidelijke vermelding van iFramely. Video's spelen overigens niet direct automatisch af, want dan schrik je je wellicht rot. Je kunt de video echt wel rechtstreeks vanuit de mail afspelen, of je kunt ervoor kiezen om de preview toch maar te verbergen/sluiten. Het maakt het werken met links in mail stukken efficiënter, tenzij je veel leuke mail krijgt die er nu voor zorgt dat je niet meer aan werken toekomt.

Zodra je iFramely hebt geïnstalleerd, kun je bijvoorbeeld Vimeo-video's rechtstreeks in je Gmail zien.

0 Reactie(s) op: iFramely - Mediacontent previewen in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.