Illegale Windows-versies krijgen ook gratis Windows 10-upgrade

© PXimport

Illegale Windows-versies krijgen ook gratis Windows 10-upgrade

Geplaatst: 19 maart 2015 - 08:21

Aangepast: 24 november 2022 - 11:17

Daan Doedens

Illegaal verkregen kopieën van Windows 7 en 8.1 kunnen later dit jaar gratis worden geüpdraded naar Windows 10. Dat blijkt uit een gesprek tussen een woordvoerder van Microsoft en gamewebsite Eurogamer. En dat allemaal zonder haken en ogen, zo lijkt het.

Dat Windows 10 een gratis upgrade zou worden voor Windows 7- en 8.1-gebruikers, was al bekend. Daarmee stapt Microsoft af van het oude verdienmodel, waarbij voor elke grote nieuwe versie van het besturingssysteem aardig wat geld op tafel kon worden gelegd. De gratis upgrade geldt een jaar vanaf de lancering van het nieuwe OS.

"We geloven dat klanten zich uiteindelijk zullen realiseren wat de waarde van een legale versie is. We gaan het makkelijker voor ze maken om naar een legale versie over te stappen."

Overstappen

Dat illegale kopieën van Windows zonder problemen een upgrade kunnen krijgen, is nieuw. De woordvoerder verklaart tegenover Eurogamer dat Microsoft zo tevreden is met Windows 10 dat zelf illegale versies ervan mogen profiteren. Naïef of niet, de nieuwe wind die binnen Microsoft waait, is nog lang niet gaan liggen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten