ImageSorter 3.0

Door: dirk-schoofs | 08 februari 2010 16:01

Review

We zijn gewend om afbeeldingen op basis van zoekwoorden op te snorren. Het Duitse Pixolution brengt een online (Pixolu) en offline (ImageSorter) oplossing om snel afbeeldingen naar gelijkenis te vinden. Leuk als gimmick, maar het wordt pas echt interessant als u eerst op zoekwoorden zoekt en daarna naar gelijkaardige plaatjes laat graven.

U kunt ImageSorter gebruiken als viewer om een heleboel afbeeldingen tegelijk op uw mediadragers te bekijken en te selecteren. Aan de linkerkant staat zoals gewoonlijk de kolom om door de inhoud van uw mediadragers te bladeren. Voordat u begint, kunt u bij Options de functie Load Subdirectories activeren. Wanneer u dan links een map selecteert, zal het programma ook de inhoud de submappen tonen. U merkt hoe de plaatjes in sneltreinvaart binnenlopen. Eerst verschijnen ze gesorteerd op bestandsnaam, maar eenmaal ingeladen rangschikt ImageSorter ze naar kleurovereenkomst. Met vier knoppen kunt u ze ordenen op kleur, naam, aanmaaktijd en grootte. De afbeeldingen kunnen op twee manieren bekeken worden: gewoon op een vlakke ondergrond, of op een bol die u kunt roteren en waarop u kunt inzoomen.

Even zoeken naar gelijkaardige hondjes

Om de speld in de hooiberg te vinden laat u met een zoekwoord een afbeelding op de harde schijf vinden. Nog interessanter wordt het wanneer u het programma met het zoekvak bovenaan naar Flickr of Yahoo! stuurt. Hiermee zoekt u op internet naar afbeeldingen, de resultaten kunt u verfijnen met Search Simular. ImageSorter is vooralsnog een academisch project van professor in de computerwetenschappen, Kai Uwe Bathel. Het toont wat er een zogenaamde semantische zoekmachine zoal kan. Dat is behoorlijk indrukwekkend, het echte praktisch nut daarentegen is ons op dit ogenblik nog niet duidelijk.

Naar tulpjes gezocht in bolvorm

ImageSorter v3.0

Freeware

Taal Engels

Medium 5,4 MB download

OS Windows XP/Server2003/2000/Vista

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 5/10

Pluspunten

Leuk om afbeeldingen op basis van gelijkenis te selecteren

Minpunten

Ondersteunt alleen jpg, gif, png en bmp

Beperkt zich tot de twee genoemde zoekmachines

0 Reactie(s) op: ImageSorter 3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.