ImgBurn 2.5.5

Door: robbin-ooijevaar | 23 augustus 2011 17:19

Review

Betalen voor goede brandsoftware om cd's en dvd's te maken, is helemaal niet nodig. Als u ImgBurn gebruikt, geldt dit ook voor het branden van blu-ray-schijfjes. De naam ImgBurn doet vermoeden dat de software uitsluitend iso's en andere image-bestanden brandt, maar de schijn bedriegt.

ImgBurn brandt ook bestanden en mappen. Hiervoor kunt u in het beginscherm de keuze Write files/folders to disc maken. Het programma ondersteunt de bekende iso-standaard, maar ook de exotische formaten die u weleens tegenkomt op internet. Met ImgBurn kunt u ook eenvoudig een iso-image bestand aanmaken. Gebruik de optie Create image file from disk als u een schijfje wilt omzetten naar een iso. Als u zelf de bestanden wilt kiezen die in de iso moeten worden opgenomen, kiest u Create image file from files/folders. Zoals u vaker bij gratis software zult hebben ervaren, probeert ook ImgBurn verschillende andere programma's te installeren die u niet nodig hebt, zoals een overbodige werkbalk voor uw webbrowser. U kunt deze actie tegengaan door een optie uit te schakelen tijdens de installatie.

Met het gratis brandprogramma Img-Burn maakt u cd's, dvd's en blu-ray-schijfjes.

ImgBurn 2.5.5

Freeware

Taal Nederlands

Download 5,3 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 1,7GHz-processor, 512 MB RAM

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: ImgBurn 2.5.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.