Importeren van foto's

Door: ramon-frankfort | 06 september 2011 09:57

Apps & Software

Voor het importeren van foto's biedt de app veel mogelijkheden. Het kan vanaf een url, via file sharing, uit Dropbox of vanaf de iPad zelf.

Ik maak zelf gebruik van een wat uitgebreidere portfolio-app, namelijk Portfolio. Deze app biedt voldoende mogelijkheden om het portfolio aan te passen, terwijl hij toch heel gebruiksvriendelijk is. Het kost niet veel tijd of moeite om uit te vinden wat de verschillende mogelijkheden zijn, en het resultaat oogt behoorlijk indrukwekkend.

De gemakkelijkste manier om foto's te importeren is direct vanaf een Mac, mocht je daar over beschikken. Daarvoor moet je een klein hulpprogramma installeren, genaamd Portfolio Loader, dat je gratis kunt downloaden via http://ipadportfolioapp.com. Verder is het noodzakelijk dat de iPad en de Mac onderdeel uitmaken van hetzelfde wifi-netwerk. Als je de app en Portfolio Loader tegelijkertijd hebt geopend, kun je op de iPad mappen aanwijzen die op de Mac staan en direct foto's vanuit die mappen importeren.

Kortom

Het gemak waarmee dit gaat en de tijdwinst die je zo kunt realiseren, zijn wat mij betreft al voldoende om de vrij hoge prijs van de app te rechtvaardigen.

0 Reactie(s) op: Importeren van foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.