In 12 stappen een EHBO-stick voor je pc

Door: dirk-schoofs | 12 februari 2016 12:06

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Tip 09: Postmortem Back-up

Het belangrijkste verschil van de Postmortem Back-up en de Virtual Disk Back-up is dat je met de eerste een veiligheidskopie van afzonderlijke partities kunt maken. Met de Virtual Disk Back-up maak je een kopie van de volledige harde schijf. Als de Postmortem Backup Wizard is geopend, kom je bij de harde schijf en de verschillende partities waarvan je een veiligheidskopie kunt maken. Plaats een vinkje bij de volumes die je wenst te beveiligen. In het volgende venster kom je bij de Backup Destination. Hier selecteer je één van de vier mogelijkheden waar je de reservekopie wilt wegschrijven: op een externe back-upschijf, op een lokale of netwerkschijf, op een partitie of op een cd/dvd. Je voegt eventueel nog een kort commentaar toe aan de kopie om ten slotte het back-upproces te starten. Om de gegevens terug te plaatsen, volg je gewoon de wizard van Postmortem Restore.

Tip 09 Selecteer de volumes waarvan je een back-up wil maken.

Tip 10: File Transfer

Stel dat een pc het vertikt om uit zichzelf op te starten, dan kun je meestal wel bij de inhoud van de harde schijf komen wanneer je opstart met deze geprepareerde usb-stick. Via deze weg kun je documenten, foto's en mediabestanden redden door ze te kopiëren naar bijvoorbeeld een externe harde schijf. Dat is een klusje voor de module File Transfer. Via de wizard kom je bij een venster waar je in de rechterkolom de inhoud leest van alle gegevensdragers die File Transfer herkent. Gebruik de pijlknoppen om de mappen die je nodig hebt in het klembord te plaatsen. Ben je klaar, dan klik je op Next om naar de locatie te navigeren waar deze tool de geselecteerde mappen en bestanden in veiligheid zal brengen.

Tip 10 Plaats in het vak Clipboard de mappen en bestanden die je wilt kopiëren naar een andere gegevensdrager.

Tip 11: Boot Corrector

Met de knop Boot Corrector in het hoofdmenu van de Rescue Kit kun je de meeste opstartproblemen verhelpen. Als het niet gaat om een hardwareprobleem of om malwarebesmetting, dan is de kans groot dat deze tool de reddende engel is. De Boot Corrector Wizard zoekt uit of het probleem te maken heeft met een beschadigd systeem en corrigeert het probleem zolang het gaat over Windows 2000/XP/Vista/Server/7/8/8.1. We lezen in de supportpagina's nog niets over opstartreparaties in Windows 10. Deze module corrigeert ook het Master Boot Record (MBR). Dit is de informatie op de eerste sector van een harde schijf. Het MBR houdt bijvoorbeeld bij welk besturingssysteem er op de schijf staat en wat de computer bij de opstart in het geheugen moet laden. Is het MBR beschadigd, dan weet de pc niet eens meer dat hij op Windows draait. Deze tool repareert ook foute schijfletters in het register.

Tip 11 De Boot Corrector is opgewassen tegen de courante softwarematige opstartproblemen.

Tip 12: Partities herstellen

Heb je per ongeluk een partitie verwijderd zonder die effectief te wissen, dan kun je op je stappen terugkeren met Undelete Partition. Wanneer je een partitie eenvoudig hebt verwijderd, zal de schijfbeheersoftware enkel de verwijzing naar de partitie in de partitietabel weghalen en dit kun je gelukkig nog ongedaan maken via deze module.

Tenslotte heeft Paragon Rescue Kit een tool om specifieke drivers te installeren, als je die drivers tenminste bij de hand hebt. Start de module Load Drivers en navigeer naar de locatie op een harde schijf, cd of netwerklocatie waar zo'n .inf-bestand of driver-pakket staat en klik op Open. Deze tool geeft aan wanneer de driver correct geplaatst is.

Tip 12 Zolang de partitie niet echt overschreven is, is deze te redden.

6 Reactie(s) op: In 12 stappen een EHBO-stick voor je pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 februari 2016 17:23 Anoniem
  Ik gebruik hiervoor inmiddels de fixmestick werkt perfect en zonder trail software.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 februari 2016 13:35 Oscar
  Houd regelmatig of je herstel usb-stick nog up-to-date is , zodat als het er op aan komt, en dat is altijd om een ongelegen moment, je nog echt wat aan de usb stick zult hebben, op het moment dat je hem nodig hebt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 maart 2016 13:56 Anoniem
  @Gast: werk jij bij fixmestick? De gratis oplossing heeft mijn voorkeur boven eentje van maar liefst € 59!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 maart 2016 20:33 Anoniem
  Tip 03 werkt niet meer !! je kan de "use adk/waik" box niet meer un-chekken ,staat standaard aan gevinkt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 maart 2016 21:35 Anoniem
  Werkt niet als je pre-instal vista op je pc hebt, ja moet dan AIK downloaden bij microsoft maar die AIK herkent PRkit14 niet als de juiste file dus loop je vast.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 april 2016 07:58 Anoniem
  WERKT NIET ALS JE HET VOOR DDE 2E KEER DOET KUUT FUUCK
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.