In 12 stappen je financiën regelen op de iPad

Door: Martin Gijzemijter | 24 maart 2016 07:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

5 Veldnamenrij definiëren

Wanneer je een tabel hebt toegevoegd, dien je een veldnamenrij te definiëren, dit is de bovenste rand waarin je beschrijft welke waarden daaronder worden ingevuld. Hierop kun je ook de tabel sorteren (bijvoorbeeld het bedrag van hoog naar laag). Het voordeel is dat Excel automatisch de bovenste rij van een tabel als veldnamenrij definieert, dus je hoeft alleen maar de inhoud daarvan te veranderen. Druk op de cel en verander in de formulebalk bovenin de inhoud (in ons geval Item en Bedrag).

Definieer nu eerst de namen van de kolommen in je tabel.

6 Inkomsten toevoegen

Boven de tabel die je zojuist hebt toegevoegd (en wellicht hebt aangepast qua opmaak) typ je in een cel Maandelijkse inkomsten. Vervolgens vul je onder Item telkens in welk item je toevoegt (zoals je salaris) en onder Bedrag het bijbehorende bedrag. Belangrijk: druk op de cel(len) onder bedrag en tik vervolgens in het Lint op Start / Getalnotatie (pictogram met ABC123) en kies voor Financieel. Hiermee vertel je Excel dat het niet om tekst gaat maar om geldbedragen.

7 Uitgaven toevoegen

Vervolgens is het tijd voor de uitgaven. Voeg wederom een tabel toe, giet hem in een opmaak waar je tevreden mee bent en voeg alle maandelijkse vaste lasten toe. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om variabele lasten toe te voegen, maar dan wordt het geheel wel een stuk complexer (dan zou je voor elke maand een apart werkblad moeten aanmaken). In deze workshop beperken we ons tot onze vasten lasten, zodat je in ieder geval inzicht krijgt in je basisuitgaven.

De uitgaven invoeren werkt precies zoals de inkomsten.

8 Spaargeld toevoegen

Tot slot voegen we nog een tabel toe voor spaargeld. Stel dat je 2000 euro aan inkomsten hebt, en je hebt in de vorige maand 1800 euro uitgegeven, dan heb je dus 200 euro gespaard. Deze gegevens zijn wel handig om mee te nemen in je maandbudget, zodat je weet wat je 'in kas' hebt oftewel, hoeveel geld er aan het eind van de maand écht op je rekening staat wanneer alle inkomsten zijn ontvangen en alle lasten zijn betaald. De veldnamen van deze tabel worden bij ons Maand en Bedrag.

1 Reactie(s) op: In 12 stappen je financiën regelen op de iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 april 2016 15:03 Anoniem
  Ik werk er ook mee, werkt fantastisch.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.