In 12 stappen je financiën regelen op de iPad

Door: Martin Gijzemijter | 24 maart 2016 07:32

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

9 Overzicht invullen

Nu je alle onderdelen van je spreadsheet weet, is het tijd om het overzicht in te vullen. Tik in je overzicht op de cel onder Totale maandelijkse inkomsten en druk vervolgens op de formuleknop (met de tekst fx) in de formulebalk. Kies hier Som. Vervolgens scrol je naar de tabel met inkomsten en selecteer je de gehele kolom Bedrag, waarna je in de formulebalk drukt op het groene vinkje. Je zult zien dat het totaalbedrag wordt ingevuld in het overzicht. Doe dit ook voor Uitgaven en Gespaard.

Het overzicht dat je hebt gemaakt, kun je nu voorzien van de juiste getallen.

10 Grafiek toevoegen

Tot slot een leuke extra, gewoon omdat het cool staat. Je hebt gezien dat we het overzicht aan de rechterkant hebben geplaatst, en links ruimte hebben overgelaten. Dat is omdat we hier een grafiek gaan invoegen die weergeeft hoeveel we van onze maandelijkse inkomsten uitgeven. Je voegt een grafiek in door de tabel te selecteren waarin de gegevens staan die je in de grafiek wilt gebruiken en vervolgens te drukken op het tabblad Invoegen / Grafieken. Kies vervolgens het soort grafiek dat je mooi vindt (in ons geval Cirkel). De grafiek wordt nu toegevoegd, met daarin netjes de gegevens die je hebt geselecteerd.

11 Opslaan

We zijn van Numbers gewend dat we niets hoeven op te slaan omdat dit automatisch gedaan wordt, maar dat werkt bij Excel toch even iets anders, vooral omdat Microsoft wil weten wáár je het wilt opslaan. Wanneer je klaar bent met je document, druk je linksboven op het pictogram met het pijltje naar links, waarna je kunt aangeven of je het document wilt opslaan in OneDrive, op je iPad, of op een andere locatie in de cloud. Bonuspunten voor Microsoft dat het de opslag niet alleen hebben beperkt tot de eigen dienst.

Fijn dat je niet alleen kunt opslaan in OneDrive maar ook in iCloud.

12 Delen

Naast opslaan, kun je je Excel-sheet ook delen. Het grote voordeel hiervan is dat je met anderen kunt samenwerken. Dat is ideaal wanneer je een huishouden runt met meerdere mensen en je wilt graag dat andere leden van het huishouden zelf gegevens (zoals aankopen of gebruikt spaargeld) kunnen bijwerken. Om samen aan één spreadsheet te werken, hoef je de spreadsheet alleen maar op te slaan in OneDrive. Anderen die hetzelfde OneDrive-account gebruiken, kunnen vervolgens tegelijkertijd aan hetzelfde bestand werken.

1 Reactie(s) op: In 12 stappen je financiën regelen op de iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 april 2016 15:03 Anoniem
  Ik werk er ook mee, werkt fantastisch.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.