In 3 stappen aan de slag met Evernote

Door: Maikel Dijkhuizen | 10 december 2014 08:03

How To

Heb je talloze notitiebriefjes bij de computer liggen? Schep orde in de chaos en gebruik het slimme programma Evernote als digitaal notitieblok. Dit tooltje gebruik je op verschillende apparaten, zodat je altijd en overal aantekeningen bij de hand hebt.

Stap 01: Evernote

Evernote heeft versies voor Windows, OS X, iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry beschikbaar. Bovendien bestaat er ook een webversie. Je kunt met Evernote bijvoorbeeld artikelen vanaf internet 'knippen' en handmatig notities toevoegen. Een groot voordeel is dat het programma alle aantekeningen indexeert, zodat je op trefwoord kunt zoeken. Je raakt dus nooit meer notities kwijt! Lees ook: Vergeet nooit meer iets met de 4 beste notitie-apps.

Surf naar www.evernote.com en klik bovenaan op de knop Downloaden. Na het downloaden voer je het installatieproces uit. Neem alle stappen van de installatiewizard door en start het programma. Nadat je een e-mailadres en wachtwoord hebt ingevuld, klik je op Registreren.

Tip 01 Vanuit het programma maak je rechtstreeks een nieuw Evernote-account aan.

Stap 02: Notities toevoegen

Zodra je Evernote voor de eerste keer opstart, klik je op Beginnen / Een notitie maken. In het menu kies je tweemaal achtereenvolgens voor Nieuwe notitie. Geef de notitie een logische naam, bijvoorbeeld 'Suggesties Sinterklaascadeaus' of 'Aantekeningen sportclub'. Typ vervolgens de gewenste aantekeningen. Gebruik de knoppenbalk om de tekst op te maken. Dit werkt op dezelfde wijze zoals je van een tekstverwerker gewend bent.

Voeg verder een label aan de notitie toe. Aantekeningen die over hetzelfde onderwerp gaan, vind je op deze manier gemakkelijk terug. Handig is dat je een herinnering kunt instellen via het pictogram met de wekker rechtsboven. Via Datum toevoegen geef je de dag en het tijdstip aan. Je ontvangt per e-mail op de aangegeven datum een herinneringsmailtje. Breng aantekeningen onder in notitieboeken om te voorkomen dat het aantal losse notities uit de hand loopt. Klik op Notitieboeken / Nieuw notitieboek en typ een duidelijke naam. Bevestig daarna met OK.

Tip 02 Evernote is een ideaal hulpje wanneer je tijdens computertaken graag aantekeningen bijhoudt.

Stap 03: Webknipsels plakken

Als je op internet interessante informatie tegenkomt, bewaar je eenvoudig een kopie in Evernote. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je een plug-in installeert. Voor Chrome, Safari, Firefox, Opera en Internet Explorer zijn er versies beschikbaar. Surf naar deze website en klik op de downloadknop. Volg de aanwijzingen op het scherm om de plug-in in de browser te activeren.

Gebruik de browserplug-in van Evernote om webknipsels aan aantekeningen toe te voegen.

Kom je een webpagina tegen die je (deels) wilt bewaren? Klik in de browser op het pictogram met de olifant. De eerste keer vul je het e-mailadres en wachtwoord van je Evernote-account in. Geef in het menu aan hoe je het knipsel wilt bewaren. Je kiest bijvoorbeeld voor Volledige pagina of Artikel. Met laatstgenoemde optie sla je alleen de hoofdtekst van een webpagina op. De optie Vereenvoudigd artikel (helaas niet beschikbaar in Internet Explorer en Firefox) is interessant wanneer je de tekst zonder allerlei toeters en bellen wilt opslaan. De leeservaring is hierdoor prettiger.

0 Reactie(s) op: In 3 stappen aan de slag met Evernote

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.