In 3 stappen: Al je muziek in de cloud

Door: Maikel Dijkhuizen | 07 februari 2014 10:28

How To

Als je veel audiobestanden op je pc hebt staan, is het zinvol om ze online te bewaren. Style Jukebox helpt je hierbij! Maak je muziekbibliotheek overal beschikbaar via je iPhone, iPad, Windows Phone of Android-toestel. Geen smartphone of tablet bij de hand? Het kan ook op een laptop of pc.

01 Style Jukebox installeren

Met Style Jukebox voeg je muziek toe aan een online server. Slimme software en handige apps zorgen ervoor dat je liedjes op een gebruiksvriendelijke manier benaderbaar zijn vanuit de cloud. Houd er wel rekening mee dat de dienst nog in een bètafase verkeert. Mogelijk kom je daarom enkele bugs tegen.

Surf naar www.get-jukebox.com en haal de Windows-versie van het programma op. Na de installatie maak je via I'm a New User een nieuw account aan. Je kunt nieuwe accountgegevens opgeven, maar het is ook mogelijk om jezelf aan te melden via je Facebook-account. Laatstgenoemde optie bespaart je het nodige invulwerk.

Voordat je muziek toevoegt aan een online server, maak je eerst een nieuw account aan.

02 Muziek toevoegen

Je mag in eerste instantie maximaal 250 liedjes gratis toevoegen aan de online server van Style Jukebox. Ben je via Facebook ingelogd, dan ligt de grens op vijfhonderd nummers. Je verhoogt de limiet naar maximaal tweeduizend liedjes door aan verschillende eisen te voldoen. Je moet dan bijvoorbeeld een app op je smartphone installeren en vrienden uitnodigen.

Zodra je een account hebt gecreëerd, upload je eigen muziek naar de cloud. Via Add folder voeg je een muziekmap toe. Style Jukebox synchroniseert muziekbestanden direct met de online server. Geef met een vinkje aan of je muziek die je in de toekomst op de huidige pc bewaart automatisch wilt uploaden. Klik driemaal op Next en wacht af totdat alle bestanden zijn geüpload.

Geef aan op welke locatie jouw muziekbibliotheek staat opgeslagen.

03 Streamen

Wil je met een andere pc of notebook naar je muziekcollectie luisteren? Installeer dan de Windows-versie van Style Jukebox. Nadat je bent ingelogd, zie je jouw volledige muziekcatalogus verschijnen.

Ook met een mobiel apparaat luister je naar eigen nummers vanuit de cloud. Voor iOS, Android en Windows Phone zijn er hiervoor apps beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat je smartphone met een 3G-verbinding behoorlijk wat data opslurpt. Om je databundel te ontlasten, luister je bij voorkeur via wifi naar muziek. Eventueel download je de nummers naar het geheugen van je toestel.

Met Style Jukebox voor iOS stream je je eigen nummers naar je iPhone.

1 Reactie(s) op: In 3 stappen: Al je muziek in de cloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 9 februari 2014 07:19 Anoniem
    Is gratis voor slechts 1000 nummers. https://play.google.com/music/listen is gratis voor 20.000 nummers. Is alleen nog beschikbaar in US, maar mbv VPN kun je account aanmaken
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.