In 3 stappen: Android op je pc

Door: Robbert Brus | 02 september 2013 07:09

Apps & Software

In de Google Play Store staan al meer dan 700.000 apps. Normaal gesproken zijn deze programma's alleen toegankelijk via een Android-toestel. Via het programma BlueStacks App Player kunnen nu ook Apple- en Windows-gebruikers apps van Google Play downloaden en gebruiken.

01 Installeren

Hoewel BlueStacks App Player nog in bèta-fase zit, werkt het aardig goed. Veel apps die wij hebben uitgeprobeerd werkten zonder problemen. Het is zelfs gelukt om WhatsApp te installeren en te gebruiken! Handig 'appen' vanaf de computer!

Download BlueStacks App Player van de website: www.bluestacks.com. Kies de software die voor jou van toepassing is, er is een versie voor OS X en Windows. Start de installatie, laat App store access en App Notifications ingeschakeld staan en let wel op dat je de meegestuurde adware (AVG Toolbar) niet installeert. Wacht tot het programma helemaal is geïnstalleerd. Na het opstarten gaan er nog enkele configuraties lopen.

Let tijdens de installatie op de AVG Toolbar.

02 Configureren

Als de installatie is afgrond, ga je naar Instellingen (het tandwiel rechtsonder). Kies de optie Accounts beheren en klik op de knop Account toevoegen. Kies voor Google en klik op de knop Next. Heb je al een account kies dan Sign in zo niet dan maak je er een aan via Create.

Na het aanmaken of aanmelden krijg je het bericht dat je Google-account is gekoppeld aan de 'telefoon', klik op Finish. Kies nu Home (de knop met een groen, geel, rood en blauw vierkantje). We gaan de App Player nog even koppelen aan onze Android-telefoon. Klik op de rechterbutton 1-Click Sync en log in met je account. Selecteer een toestel en druk op Done.

Maak een Google-account om apps te downloaden.

03 App installeren

Ga naar Home en klik op My Apps / App Search. Typ de app die je wilt installeren (bijvoorbeeld WhatsApp) en klik op Find. Klik op de knop Install en kies het programma dat bij de Play Store staat. Kies doorgaan en klik op Accepteer indien je akkoord gaat. Klik op Installeren.

Open WhatsApp en geef een telefoonnummer op (bijvoorbeeld van een oud ongebruikt prepaid-kaartje). Wacht tot het verifiëren mislukt en geef aan dat er gebeld moet worden. Neem het gesprek aan en voer de bevestigingscode in. Je kunt nu WhatsApp via je pc gebruiken. Ook spelletjes en andere apps kan je downloaden en installeren, het programma heeft wel moeite met wat zwaardere spellen.

Klik op App Search en zoek naar de app die je wilt gebruiken.