In 3 stappen: Dropbox als FTP-server

Door: robbin-ooijevaar | 27 november 2013 10:24

How To

Dropbox is zeer populair en maakt het eenvoudig om bestanden en mappen te delen. Dankzij DBinbox kun je bestanden in je Dropbox ontvangen, ook van mensen die geen Dropbox hebben (of niet weten hoe dit werkt). Het is een soort ftp-server in een modern jasje.

Stap 1: DBinbox

DBinbox maakt een koppeling tussen een map in je persoonlijke Dropbox en een publieke website. Via de website kunnen anderen bestanden plaatsen in je Dropbox. Het uitlezen van deze bestanden is gelukkig niet mogelijk, het betreft eenrichtingsverkeer.

Zodra iemand je een bestand heeft gestuurd via DBinbox ontvang je dit automatisch in je Dropbox. Het unieke aan DBinbox is dat je de dienst niet volledig toegang geeft tot je Dropbox, iets dat bij vergelijkbare initiatieven wel gebeurd (en dat is geen prettig idee). DBinbox krijgt uitsluitend toegang tot de map Apps\dbinbox.

Stap 2: Geen volledige toegang graag!

Surf naar de website van DBinbox. Geef een eenvoudige naam op in het invulscherm. Deze naam is bepalend voor de link die je krijgt van DBinbox. De naam PostvakjeVanHenk zorgt ervoor dat we bestanden kunnen ontvangen via http://dbinbox.com/PostvakjeVanHenk. Bevestig met Link with Dropbox.

Je wordt doorgestuurd naar de officiële Dropbox-website waar je met Allow de toegang dient goed te keuren. Je persoonlijke postvakje is direct klaar voor gebruik. Stuur de link http://dbinbox.com/PostvakjeVanHenk door naar mensen waarvan je bestanden wil ontvangen. Er wordt een website geopend. Het toevoegen van bestanden kan via drag-and-drop of met de knop Choose files. De bestanden komen automatisch binnen in je Dropbox.

DBinbox geeft je een link waarmee je direct bestanden kunt ontvangen in je Dropbox.

Stap 3: Ftp-server, maar dan anders

Het prettige aan de truc met DBinbox en Dropbox is dat je altijd bestanden kunt ontvangen, ook als je computer even niet aan staat. Dit werkt als een soort moderne ftp-server, het woord dat voor veel mensen nog steeds synoniem staat voor het versturen van grote bestanden.

Als je wil stoppen met DBinbox, kun je jouw persoonlijke pagina van deze dienst bezoeken (http://dbinbox.com/PostvakjeVanHenk in dit voorbeeld). Volg de instructies bij Delete dbinbox account om je account te verwijderen. Je kunt de koppeling tussen DBinbox en je Dropbox ook altijd via de officiële Dropbox-website opheffen. Ga naar http://www.dropbox.com, klik rechtsboven in beeld op je naam en kies Settings. In het tabblad My apps vind je alle diensten die je (ooit) toegang hebt gegeven tot je Dropbox-account.

Grote bestanden ontvangen? Vergeet ingewikkelde ftp-servers, DBinbox werkt veel eenvoudiger.

0 Reactie(s) op: In 3 stappen: Dropbox als FTP-server

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.