In 3 stappen een slimme back-up in de cloud

Door: robbin-ooijevaar | 26 januari 2020 12:12

Apps & Software

We behandelen regelmatig het maken van back-ups omdat het helaas nog steeds nodig is. Het maken van een back-up is saai, je wilt er het liefst niet over nadenken. Met dit als uitgangspunt gaan we een back-up naar de cloud één keer instellen, om er niet meer naar om te hoeven kijken.

Stap 1: Genie Timeline

We gaan de back-up maken met de gratis versie van Genie Timeline en bewaren de reservekopie in OneDrive, de clouddienst van Microsoft. Hier krijg je 15 GB gratis opslagruimte. Dit is ruim voldoende voor al je documenten. Lees ook: Zo beveilig je eenvoudig je cloud-opslag.

Maak via Windows Verkenner in je OneDrive de map Mijn back-upmap aan. De bestanden die je hierin bewaart, worden automatisch geüpload naar de OneDrive-cloud van Microsoft. Download en installeer Genie Timeline. Je dient twee dingen in te stellen: de locatie waarnaar je wilt back-uppen en de gegevens die je wilt back-uppen.

Stap 2: Back-up

Klik op Back-upstation selecteren, kies Ander doel selecteren en wijs de map Mijn back-upmap aan in je OneDrive.

Je hoeft niet te weten waar je mailbestanden staan, dat weet Genie Timeline al! Het enige dat je hoeft aan te geven in het programma is dat je je e-mail wilt back-uppen. De bestanden worden automatisch gevonden. Dit geldt ook voor het profiel Office-bestanden en Afbeeldingen. Door Mijn documenten aan te vinken, wordt deze complete map opgenomen in je back-up. Klik op Deze computer als je zelf mappen wilt kiezen. Let op met je selectie dat je binnen de opslagcapaciteit van je OneDrive blijft.

Stap 3: Herstel

Als je Genie Timeline eenmaal hebt ingesteld, heb je er geen omkijken meer naar. Het programma maakt de reservekopie automatisch naar je OneDrive en zal de back-up automatisch onderhouden. OneDrive zorgt voor de opslag in de cloud.

Bestanden terughalen uit je reservekopie kan via de knop Terugzetten. Je kunt mappen herstellen of de zoekfunctie gebruiken om een bepaald bestand te vinden. De tijdlijnfunctie van Genie Timeline komt handig van pas als je een eerdere versie zoekt van een bestand.

Genie Timeline blinkt uit in eenvoud en dat is precies wat we willen zien bij een back-upprogramma.

3 Reactie(s) op: In 3 stappen een slimme back-up in de cloud

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 september 2015 22:53 Anoniem
  Iets in de Cloud doen is nooit slim!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 september 2015 09:31 Anoniem
  De klauwt, lijkt mij niet echt veilig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 september 2015 21:17 Anoniem
  of je gebruikt syncDriver for OneDrive. Al je mappen staan op je pc en worden automatisch gesynct met OneDrive.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.