In 3 stappen: Foto’s delen via SkyDrive

Door: robbin-ooijevaar | 26 augustus 2013 07:00

How To

SkyDrive is de gratis opslagdienst van Microsoft op internet. Je krijgt er gratis 7 GB opslagruimte. De dienst is geschikt om bestanden te bewaren die je vervolgens op elke computer kunt oproepen. In dit artikel gaan we foto’s delen via een privéfotoalbum. Je bepaalt zelf wie de foto’s mogen zien!

01 SkyDrive

Om SkyDrive te gebruiken, heb je een gratis Microsoft-account nodig. Als je Windows 8 gebruikt, heb je waarschijnlijk tijdens de installatie al een Microsoft-account aangemaakt. Ook als je een Hotmail-adres hebt, beschik je al over een Microsoft-account. Je kunt een Microsoft-account ook koppelen aan je bestaande mailadres.

SkyDrive is ingebakken in Windows 8, je kunt er direct mee aan de slag. We behandelen in dit stappenplan het desktop-programma van SkyDrive om foto’s te delen. Deze versie werkt onder Windows 8 en andere Windows-versies. Download en installeer SkyDrive voor Windows gratis via de officiële website.

02 SkyDrive op je computer

Na de installatie verschijnt een icoontje van een wolk in je systeemvak. Dubbelklik hierop om je SkyDrive-mappen te openen. Maak met de Windows Verkenner een nieuwe map aan, bijvoorbeeld Feestje Els 2013. Kopieer alle foto’s die je wilt delen met je vrienden naar deze map. Surf naar https://skydrive.live.com en meld je aan met je Microsoft-account. Alle mappen van je SkyDrive worden getoond.

Open de map die je zojuist hebt gemaakt (bij ons Feestje Els 2013). Je ziet alle afbeeldingen die je zojuist op je computer in deze map hebt geplaatst. Klik op Delen en typ de namen van de personen die de map mogen zien. Gebruik een komma om meerdere mailadressen op te geven. Onder in beeld kan je een persoonlijk berichtje kwijt aan de geadresseerden.

Maak een nieuwe map aan in je SkyDrive en plaats hierin alle foto’s die je wilt delen.

03 Delen

Door een vinkje te plaatsen bij Ontvangers kunnen bewerken, sta je de geadresseerden toe om foto’s toe te voegen aan de map. Zo kan je de aanwezige verzoeken om zelfgemaakte foto’s toe te voegen zodat de collectie uitgebreider wordt. Voor deze optie dienen de ontvangers zich wel aan te melden met een eigen Microsoft-account. Om de foto’s te bekijken is dit niet nodig.

De ‘foto-verzamelactie’ via SkyDrive is bijzonder handig om alle foto’s op één plek te krijgen, bijvoorbeeld van een bedrijfsuitje, bruiloft, festival, feestje en verjaardag. Bevestig de gedeelte foto-map met Delen. De geadresseerden krijgen bericht via mail met link om de foto’s te bekijken. De ontvangers kunnen de foto’s online bekijken, een diavoorstelling starten of met Mapopties / Map downloaden alle foto’s binnenhalen als zip-archief.

Geadresseerden kunnen eigen foto’s toevoegen. Zo verzamel je bijvoorbeeld eenvoudig foto’s van een bruiloft of ander feestje!

0 Reactie(s) op: In 3 stappen: Foto’s delen via SkyDrive

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.