In 3 stappen: Gesprek opnemen in Skype

Door: Robbert Brus | 16 september 2013 12:09

Apps & Software

Soms is het handig om een Skype-gesprek op te nemen. Bijvoorbeeld als je een interview wilt kunnen terugluisteren. Met het programma Callnote kunnen gesprekken automatisch worden opgenomen en worden gedeeld met diensten als Facebook, Evernote, Dropbox en YouTube.

01 Callnote Installeren

Skype heeft zijn eigen App Store. Deze staat vol met add-ons om het programma verder uit te breiden. Open App Directory door in Skype te klikken op Extra / Apps / Meer apps. Zoek naar het programma Callnote (op het moment van schrijven is de premium-versie ook nog gratis). Klik op de knop Get it now en op de knop Download now.

Start de installatie doorloop de wizard. Start het programma en geef toegang voor de firewall. In Skype verschijnt ook de vraag om toegang te krijgen. Klik op Toegang toestaan. Open het Callnote-venster en klik OK om het te starten.

Open Skype na de installatie van Callnote en sta de toegang toe om gesprekken op te kunnen nemen.

02 Skype-gesprekken opnemen

Callnote wordt bediend vanuit zijn eigen venster. Hierin kan je opnames beheren, delen en de instellingen van het programma wijzigen. Om een gesprek op te nemen, open je het tabblad Call recording (knop bovenin). Klik vervolgens op de knop Record. Wil je gesprekken automatisch opnemen, schakel dan het selectievakje voor Always start recording when call starts in. Indien je een premium-versie hebt bemachtigd, kan je hier ook de optie Record video selecteren om videogesprekken op te nemen.

Na een gesprek worden de bestanden automatisch opgeslagen als mp3- en mp4-bestand, in de map Callnote in Mijn documenten.

Druk op de knop Record om een gesprek op te nemen.

03 Gesprekken delen en publiceren

Naast gesprekken opnemen, kan een gesprek ook worden gepubliceerd op Facebook, Evernote, Dropbox en YouTube. Open het tabblad Account en klik op de dienst die je wilt gebruiken (bijvoorbeeld Evernote). Klik op Connect, meld je aan en druk op Authorize. Om gesprekken te delen ga je naar het tabblad Library, hier worden alle opnames bewaard die je hebt gemaakt.

Klik op een van de pictogrammen aan de rechterkant om een opname te publiceren. Wil je meerdere gesprekken tegelijkertijd publiceren, selecteer deze dan via de selectievakjes en klik op de knop Forward en de dienst waar je deze naartoe wilt sturen.

Opnames kan je beheren en delen met diverse webdiensten.