In 3 stappen je clouddiensten centraliseren met MultCloud

© PXimport

In 3 stappen je clouddiensten centraliseren met MultCloud

Geplaatst: 18 juni 2015 - 07:21

Aangepast: 14 december 2022 - 15:28

Evi Maquoi

Veel clouddiensten bieden je een aantal gigabytes gratis opslagruimte. Is dat niet voldoende en wil je toch geen geld uitgeven? Dan kun je nog kiezen voor andere diensten. En zo heb je al snel een Dropbox-, Google Drive- én Box-account. Dankzij MultCloud beheer je al die diensten centraal.

Registreren

Open je browser en ga naar www.multcloud.com. Tik op de centrale knop Create an Account om je aan te melden. Vul je e-mailadres in, kies een gebruikersnaam en voer twee keer een wachtwoord in. Typ nog even de verificatiecode over en klik op Create Account. Open vervolgens je mailbox en bevestig je inschrijving door op de Activate Account-knop of de url in de e-mail te klikken. Klik op de MultCloud-website op Sign in, voer je e-mailadres en wachtwoord in en ga verder met Login.

 

© PXimport

Om MultCloud te kunnen gebruiken moet je eerst een account aanmaken.

Diensten koppelen

Zodra je bent ingelogd, kom je op het dashboard van MultCloud terecht. Hier kun je verschillende clouddiensten koppelen. Klik op Add Cloud Drives om je eerste dienst toe te voegen. MultCloud kan overweg met een hele reeks diensten. Kies er eentje, bijvoorbeeld OneDrive, en klik op Next en Add OneDrive Account. Je wordt automatisch naar de website van de desbetreffende dienst gestuurd om er in te loggen. Meld je aan en klik op Ja of Yes om MultCloud toegang te geven. Vervolgens keer je automatisch terug naar MultCloud en krijg je een overzicht van je bestanden. Via Add Cloud Drives kun je nog meer diensten koppelen.

 

© PXimport

MultCloud kan ook met de minder bekende clouddiensten overweg.

Beter beheren

MultCloud is pas interessant als je twee of meer clouddiensten toevoegt. In de linkerkolom krijg je een overzicht van alle diensten. Eén klik volstaat om een overzicht te krijgen van je verschillende mappen en bestanden. Als je dubbelklikt op een foto, krijg je een preview te zien. Eén of meer bestanden downloaden kan door op de Download-knop te klikken. Met Upload kun je extra bestanden aan je clouddiensten toevoegen en via New Folder maak je nieuwe mappen aan. Via het rechtermuisknopmenu krijg je nog een heleboel andere functies zoals Delete, Rename, Cut, Copy to en Properties. Om een dienst te ontkoppelen van MultCloud volstaat het om in de linkerkolom in het rechtermuisknopmenu voor Remove te kiezen.

 

© PXimport

In de linkerkolom krijg je een overzicht van alle gekoppelde diensten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten