Inchecken op games, boeken, films en meer

© CIDimport

Inchecken op games, boeken, films en meer

Geplaatst: 26 januari 2012 - 12:16

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Zoals Foursquare dé app is om in te checken op een bepaalde locatie, zo is Getglue er om op vrijwel al het andere in te checken: films, boeken, TV-series, games, etcetera.

Je kunt inloggen via je Facebook-account en de app koppelen om direct te starten. Hierna is het de bedoeling dat je incheckt op hetgeen waar je nu mee bezig bent. Je kunt dit "liken" als dit goed is bevallen, waarna je suggesties kunt bekijken van andere boeken/films/etcetera op basis van je "likes", welke bij jou waarschijnlijk dan ook in de smaak zullen vallen. Daarnaast kun je andere GetGlue-gebruikers volgen (je vindt eenvoudig vrienden door de koppeling met Facebook) om te kijken wat zij aan het doen zijn en leuk vinden.

Je kunt ook trailers van films bekijken, reviews lezen en discussies voeren over alle vindbare items. Een grappige extra is het verdienen van stickers, die je niet alleen virtueel kunt winnen binnen je profiel, maar ook echt kunt laten opsturen per post!

Tenslotte toch een minpuntje. Het is mogelijk dat alleen ik hier last van heb, maar het openen sommige items in de app resulteert in een foutmelding "lists is not a valid account", waarna het gekozen item helaas niet getoond wordt. Opnieuw installeren mocht niet baten, dus helaas werkt de app bij mij niet vlekkeloos. De website heeft geen last van dergelijke meldingen en geniet daarom mijn voorkeur.

Kortom

GetGlue is een app die helemaal past in deze tijd van sociale media, het delen van je smaak met de wereld en het ontdekken van nieuwe dingen middels door suggesties op basis van "check-ins" en "likes". Door de Facebookintegratie is het geheel snel ingesteld en heb je de mogelijkheid ook via dit netwerk je smaak kenbaar te maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten