Infinity Blade III: De nieuwe grafische standaard voor mobiel gamen

Door: robin-smit | 24 september 2013 14:21

Infinity Blade
Review

Met de lancering van de iPhone 5S en 5C heeft Apple ook Infinity Blade III aan de wereld getoond. De reden hiervoor is dat Infinity Blade al jaren het paradepaardje is voor de grafische mogelijkheden van de iPhone en iPad. Biedt dat voldoende reden om ook met het derde deel aan de slag te gaan?

Prijs: € 5,99

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Download Infinity Blade III in de App Store

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Betere verhaallijn
 • Grafisch prachtig
 • Minpunten
 • Voornamelijk profijt bij iPhone 5S
 • Verbeteringen beperkt

Infinity Blade III is, net als zijn voorgangers, een actiegame die voornamelijk draait om spannende zwaardgevechten. De game speelt zich af in een fantasiewereld waarin je met twee hoofdpersonen probeert om zo veel mogelijk vijanden te verslaan. Het doel hiervan is sterker te worden en het zo op te kunnen nemen tegen jullie gezworen aartsvijand. Hiermee wijkt het verhaal van Infinity Blade III in de essentie niet veel af van de voorgaande delen. Wel nieuw is dat dit verhaal beter is uitgewerkt met behulp van scènes die je tussen het vechten door krijgt te zien. Hiermee heb je iets meer het idee dat je jezelf naar een doel toe vecht in de game.

Het sterker worden bereik je in de game door vaardigheidspunten slim te besteden en voorwerpen te verzamelen die vervolgens ook weer effectiever kunnen worden. Ondanks dat dit alles iets uitgebreider is uitgewerkt, voelt dit systeem grotendeels wel als meer van hetzelfde. Dit geldt ook voor het vechtsysteem, dat veel overeenkomsten heeft met het systeem dat in het eerste en tweede deel van de game werd gebruikt. Dat wil absoluut niet zeggen dat het slecht is, maar het geeft je wel het gevoel dat de aandacht van de ontwikkelaars voornamelijk naar een ander punt van de game is uitgegaan.

Hier heb ik het uiteraard over de vormgeving van Infinity Blade III. Zo ziet de game er werkelijk prachtig uit. Niet eerder heb ik een mobiele game zo dicht bij de grafische prestaties van een volwaardige console zien komen. Op dit punt weet de game zich duidelijk het meest te onderscheiden van de eerdere delen in de serie. Hierbij moet echter wel worden gezegd dat het apparaat waarop je de game speelt wel een belangrijke factor is bij de grafische vormgeving van de game. Zo heb ik de game op mijn iPhone 5 gespeeld, maar op de iPhone 5S zou Infinity Blade III pas echt tot zijn recht komen. Heb je een oudere iPhone of iPad, dan zal dit verschil alleen maar groter worden.

Conlusie

Infinity Blade III is Apples grafische paradepaardje voor de nieuwe iPhone 5S. Dit neemt echter niet weg dat de game er op bijvoorbeeld de iPhone 5 er ook prachtig uit ziet. In vergelijking met de vorige delen in de serie, lijken er verder echter niet bijzonder grote verandering te zijn doorgevoerd in Infinity Blade III. Zo is het verhaal wel beter uitgewerkt en ook kan je meer zaken verbeteren, maar in de praktijk voelen deze verbetering vrij beperkt.

1 Reactie(s) op: Infinity Blade III: De nieuwe grafische standaard voor mobiel gamen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 september 2013 15:17 Anoniem
  Noem je dit een review?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.