Informatie op basis van KNMI-meetgegevens

© CIDimport

Informatie op basis van KNMI-meetgegevens

Geplaatst: 20 april 2012 - 14:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Wil je het weer tot in detail ruim van te voren weten? Dan biedt deze weer-app jou alle informatie die je nodig hebt, van windrichting tot het aantal meters zicht. Een zeer betrouwbare app, aangezien het werkt met weerstations en KNMI-meetgegevens.

Wanneer je GPS verbinding toestaat, zoekt de app automatisch naar het dichtstbijzijnde weerstation. Verschillende opties zijn nu mogelijk om gedetailleerde informatie te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld de zonnestraling, de luchtdruk en de relatieve vochtigheid bekijken. Natuurlijk kan je ook de voorspelling voor de komende vijf dagen zien.

Als je teruggaat naar het hoofdmenu zijn er nog veel meer opties mogelijk. Je kan meerdere nationale en internationale weerstations bekijken, in totaal 53. Wil je deze liever in een kaart bekijken dan kan dit onder het tabblad KNMI-weerstations. Meer informatie zoals de buienradar, de weersverwachting, de temperatuur, het zicht en de windkaart zijn makkelijk te vinden.

De verschillende opties zijn duidelijk weergegeven met een icoon en geeft een overzichtelijke lijst. Verder wordt de informatie gewoon netjes getoond, niets spannends eigenlijk. Wel is het leuk dat de app ook Twitter erbij betrekt. Via @weerapp kan je ook via Twitter op de hoogte blijven van het weer.

Kortom

Deze weer-app biedt veel informatie op basis van meer dan 50 nationale en internationale weerstations. Middels het GPS systeem wordt het weer op jouw locatie getoond. Daarnaast is er heel veel gedetailleerde informatie beschikbaar betreffende het weer in het hele land. Qua design springt er niet iets uit, maar wordt er wel gebruik gemaakt van duidelijk iconen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten