ING laat je betalen met je stem

Door: daan-doedens | 29 juli 2015 09:19

Nieuws

ING is een samenwerking aangegaan met Nuance, een bedrijf dat gespecialiseerd is in stemherkenning en toepassingen daarvan. Die samenwerking resulteert nu in een nieuwe feature binnen de ING-app: betalen met je stem.

Met Nina, stemherkenningssoftware van Nuance Communications, wordt het mogelijk in te loggen in de ING-app, je saldo te checken en zelfs betalingen te doen met alleen het gebruik van je stem. De technologie, genaamd 'voice biometrics', stelt gebruikers in staat een extra beveiligingslaag toe te voegen. Volgens Nuance is het beduidend veiliger dan een pincode, omdat het niet vatbaar is voor brute force-aanvallen en leert van foutieve pogingen om in te loggen.

iOS en Android

Voor gebruikers die wel van hun pincode af willen maar wat huiverig zijn voor voice biometrics, hebben ING en Nuance met een alternatief: ondersteunende apparaten kunnen je ook beveiliging via de vingerafdrukscanner bieden. Voor welke devices de nieuwe functie precies beschikbaar is, is niet bekend, maar de update van de app is nu te downloaden in de App Store en op Google Play.

Bekijk hieronder een (ouder) filmpje waarin de mogelijkheden worden uitgelegd.

1 Reactie(s) op: ING laat je betalen met je stem

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 juli 2015 10:54 zopje200
    ING? dat gaat voor 90 % niet werken …
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.