Innovatieve agenda

Door: Robin Smit | 02 mei 2012 10:05

Apps & Software

Hoe je het ook wendt of keert, een indeling van een agenda ziet er bijna altijd uit zoals je verwacht dat deze eruit zal zien. Een schema van een dag, week, maand of jaar met daarin al je bijbehorende afspraken. Als je dit inmiddels wel hebt gezien en toe bent aan iets vernieuwends, is Diacarta wellicht iets voor je.

Diacarta is een app waarmee je een agenda kan samenstellen die je kan overzien aan de hand van icoontjes. Hiervoor dien je eerst alle taken uit je huidige agenda of nieuwe taken te voorzien van een icoontje. Er zijn veel icoontjes waaruit kan worden gekozen. Van een kopje koffie tot een computer. Wanneer er afspraken zijn aangemaakt kunnen deze worden bekeken op een klok waar de bijbehorende icoontjes rondom worden getoond.

Alhoewel het idee van Diacarta op het eerste gezicht erg leuk klinkt, is de uitwerking van de app een rommeltje. Het toevoegen van nieuwe afspraken gaat lastig, de klok is een onoverzichtelijke agenda en de vormgeving van de app is niet helemaal van deze tijd.

Kortom

Diacarta is een app die het begrip agenda een volledig nieuwe benadering geeft. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van icoontjes en een klok. Helaas werkt de app verre van prettig en is de nieuwe manier van plannen lang niet zo overzichtelijk als de standaard agenda zoals we die al vele jaren kennen.