Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

InPrivate-navigatie gebruiken

Door: Robbin Ooijevaar | 13 april 2010 13:07

None
Apps & Software

Als u de computer van iemand anders gebruikt om uw Gmail- of Hotmail-berichten te lezen of om een beveiligde website te openen, bestaat de mogelijkheid dat u per ongeluk ingelogd blijft. Verder loopt u het risico dat uw wachtwoord automatisch wordt opgeslagen. De eigenaar van de computer kan deze gegevens eenvoudig achterhalen, maar met een paar slimme trucs voorkomt u dit.

Open altijd een privacyvenster in de webbrowser die u bij iemand anders gebruikt. Zo voorkomt u dat persoonlijke gegevens worden bewaard, want door het browservenster te sluiten verdwijnen alle cookies, wachtwoorden en andere browsergegevens automatisch. In Internet Explorer heet deze optie InPrivate-navigatie. Start Internet Explorer en open het menu Beveiliging / InPrivate-navigatie om een nieuw veilig Internet Explorer-venster te openen (sneltoets Ctrl+Shift+P). Een vergelijkbare functie is vanaf versie 3.5 ook aanwezig in Firefox: via het menu Extra / Privénavigatie starten (sneltoets Ctrl+Shift+P). Google Chrome-gebruikers klikken op het pictogram van de gereedschapssleutel en kiezen Nieuw incognitovenster (of sneltoets Ctrl+Shift+N). Per ongeluk toch rondgesurft zonder gebruik te maken van een privévenster? U kunt uw sporen en wachtwoorden ook achteraf wissen. In Internet Explorer doet u dit via Beveiliging / Browsergeschiedenis verwijderen en in Firefox via Extra / Recente geschiedenis wissen. In Google Chrome verwijdert u deze informatie met behulp van het gereedschapsicoontje, waarna u Browsergeschiedenis wissen selecteert. In alle webbrowsers kunt u de schoonmaakhulp om privégegevens op te ruimen ook starten met de toetscombinatie Ctrl+Shift+Del.

Internetten op een vreemde pc? Laat geen sporen achter en gebruik altijd InPrivate-navigatie (Internet Explorer), Privénavigatie (Firefox) of Incognitovenster (Chrome).

0 Reacties op: InPrivate-navigatie gebruiken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.