InPrivate-startpagina van Internet Explorer veranderen

Door: José Pauty | 18 februari 2011 16:24

Apps & Software

Een InPrivate-sessie opent slechts één blanco tabblad, het negeert de ingestelde startpagina(s). Bestaat er een mogelijkheid om IE te laten openen in de InPrivate-modus met de ingestelde startpagina(s)? We kregen deze vraag van een lezer.

Het kostte ons aanvankelijk wat moeite om de oplossing te vinden. De registerinstelling die dit mogelijk zou moeten maken, leek aanvankelijk niet te werken. Het probleem bleek echter te zitten in een verschil tussen Windows 64 en 32 bit.

Onderstaande methodes werken met slechts één startpagina, niet met meerdere tabbladen. We zoeken nog even naar een goeie manier om meerdere startpagina’s als tabbladen te laten starten in InPrivate-modus.

1. Register aanpassen (32 bit)

Ga naar Start / Uitvoeren en tik regedit (het beste is als u de register-editor opent met administratorrechten). Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Internet Explorer \ AboutURLs. Zoek aan de rechterkant van het venster naar de waarde InPrivate en dubbelklik erop om de waarde aan te passen. De standaardwaarde is res://ieframe.dll/inprivate.htm, verander dat naar de website die u als homepage wilt instellen (inclusief http://). Bijvoorbeeld: http//:computertotaal.nl. Klik op OK en sluit de register-editor af. Start nu de InPrivate-functie en bekijk het resultaat.

2. Register aanpassen (64 bit)

Ga naar Start / Uitvoeren en tik regedit (het beste is als u de register-editor opent met administratorrechten). Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Wow6432Node \ Microsoft \ Internet Explorer \ AboutURLs. Zoek aan de rechterkant van het venster naar de waarde InPrivate en dubbelklik erop om de waarde aan te passen. De standaardwaarde is res://ieframe.dll/inprivate.htm, verander dat naar de website die u als homepage wilt instellen (inclusief http://). Bijvoorbeeld: http//:computertotaal.nl. Klik op OK en sluit de register-editor af. Start nu de InPrivate-functie en bekijk het resultaat.

Door deze registersleutel aan te passen, verandert u de startpagina van de InPrivate-modus (in Windows 64 bit).

3. InPrivate vanuit snelkoppeling

Een andere manier is om de InPrivate-modus niet te starten vanuit Internet Explorer, maar vanaf een aparte snelkoppeling. Klik met rechts op uw bureaublad en kies Nieuw / Snelkoppeling. Bij Geef de locatie van het item op vult u in:

"C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe" -private http://computertotaal.nl

In plaats van http://computertotaal.nl vult u uw eigen startpagina in. Klik op Volgende. In het volgende venster geeft u de snelkoppeling een naam, bijvoorbeeld InPrivate Startpagina. Sluit af met Voltooien. Deze snelkoppeling kunt u kopiëren naar uw startmenu of vastplakken aan uw taakbalk.

Een aparte snelkoppeling voor de InPrivate-modus is een makkelijke manier voor mensen die niet in het register willen of mogen.

0 Reactie(s) op: InPrivate-startpagina van Internet Explorer veranderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.