Je Instagram account verwijderen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 22 oktober 2013 14:10

Apps & Software

Retro afbeeldingsfilters en vierkante foto's zijn niet voor iedereen zo leuk als van tevoren gedacht en Instagram's banden met Facebook zorgen misschien voor bezorgdheid bij privacy-bewuste mensen. Er zijn genoeg redenen om Instagram te verlaten.

Om je Instagram account te verwijderen, ga naar Instagram.com en log in op je account. Selecteer in de rechterbovenhoek je accountnaam, en selecteer Edit Profile.

Scroll omlaag op de pagina die verschijnt en zoek naar de link I'd like to delete my account. Instagram zal vragen waarom je je account wilt verwijderen - maar eerst word je naar een pagina verwezen die bedoeld is om je zorgen over het aangepaste privacy-beleid te verzachten.

Selecteer je reden voor het verlaten van Instagram, voer je wachtwoord in, en klik op Permanently deactivate my account.

Vergeet niet dat Instagram geen deactiveringsfunctie heeft zoals Facebook, waarmee je je account later weer tot leven kunt wekken (dat lijkt vreemd aangezien Facebook eigenaar is van Instagram), of een gratieperiode voor reactivering zoals Twitter.

Zodra je op die rode knop drukt is je account - en alles wat je erop gepubliceerd hebt - voor altijd verdwenen. Je kunt niets herstellen of je oude accountnaam opnieuw gebruiken. Dus voordat je akkoord gaat, zorg ervoor dat je verdomd zeker weet dat je nooit meer een vierkante foto met sepiafilter van een hele goede latte wilt zien.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door Nick Mediati (@dtnick). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.