Instagram canvasdoek maken met Printagreat

Door: matthijs-van-den-broek | 15 november 2013 13:20

Apps & Software

Er zijn meerdere mogelijkheden en diensten om Instagram-foto's af te drukken, Printagreat is er één van. De dienst kwam deze week met de mogelijkheid om foto's ook op canvas af te drukken.

Tuurlijk, voor 10x10-fotoboekjes kan je ook prima terecht bij onder meer de HEMA, maar de website-ervaring aldaar valt in het niet bij die van Printagreat. Wie de site bezoekt als bestaande Instagram-gebruiker zal zich welkom voelen: het uiterlijk van de website heeft namelijk nogal wat overeenkomsten qua sfeer met die van Instagram (review). De site is toegankelijk in elkaar gezet. In een paar stappen heb je na zo'n 5 minuten een setje losse foto's besteld met 10 of 20 Instagram-foto's, die je kunt selecteren door je Instagram-account te koppelen aan Printagreat.

Canvas foto's bestellen

Bij Printagreat hebben ze nu dus ook de mogelijkheid toegevoegd om je Instagram-foto's af te drukken op canvas. Dat staat leuk aan de muur, en de ietwat doffe uitstraling van canvas past misschien wel heel goed bij de ietwat gewassen uitstraling van Instagram-foto's. Hieronder zie je hoe het werkt.

Stap 1: Formaten uitzoeken

Ga op de website van Printagreat naar de canvas-sectie, die vind je als je naar beneden scrolt op de homepage. Je moet dan gelijk een moeilijke keuze maken: ga je voor canvas of voor het product Instawall. Voor canvas kies je als je één of meerdere foto's groot wilt laten afdrukken op canvas, voor Instawall kies je als je meerdere foto's op één canvas wilt drukken. De formaten waaruit je kunt kiezen zie je in de afbeelding hieronder.

Stap 2: Instagram koppelen

Een bijzonder belangrijke stap in het keuze- en bestelproces is het koppelen van je Instagram-account aan de fotodienst. Als je op een product klikt word je gelijk omgeleid naar de inlog-pagina van Instagram. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in.

Stap 3: Samenstellen en puzzelen

Ga je voor een Instawall, zoals te zien is in de keuze hierboven, dan moet je (al naar gelang je keuze voor grootte en prijs) heel stevig gaan puzzelen. Welke foto's? Waar moeten ze staan? Welke kleuren kies ik en hoe mix ik de verschillende filters van Instagram bij elkaar? Welke kleur rasterlijn?

Daar kom je vast uit, maar het kost zeker enige tijd...

Stap 4: Afrekenen

Als je de samenstelling hebt gekozen, gaat het bestelproces verder; afrekenen gaat gemakkelijk via IDEAL, creditcard of PayPal. De verzendkosten zijn gratis, bestellingen die voor 12.00 uur worden geplaatst, worden volgens Printagreat nog de volgende dag bezorgd.

Tot slot

Al met al vind ik de website-, puzzel- en bestel-ervaring van Printagreat goed kloppen. Het sluit namelijk mooi aan bij Instagram, de dienst waarop Printagreat zich baseert. Iets meer uitleg over de verschillende producten (canvas of Instawall) was misschien goed geweest. En de prijs.... tja. Goedkoop is het niet, maar de service en website-ervaring maken dat misschien goed.

1 Reactie(s) op: Instagram canvasdoek maken met Printagreat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 15 november 2013 16:02 Anoniem
    Leuk artikel!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.