Instagram: Eindelijk voor Windows Phone

Door: robin-smit | 22 november 2013 12:17

Review

Tot voor kort was het zo dat gebruikers van Windows Phone het voornamelijk moesten doen met alternatieve apps voor bekende diensten. Dit lijkt echter steeds minder het geval te zijn, want vanaf nu heeft ook Instagram officieel zijn intrede gedaan op het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Instagram voor Windows Phone

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: Windows Phone

Uitgever: Instagram

Grootte: 12MB

Versie: 0.1.0.0

Releasedatum: 20 november 2013

Vereist: Windows Phone 8.0

Download Instagram voor Windows Phone in de Windows Marketplace

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Grote foto’s op overzicht
 • Werkt soepel
 • Bewerkingsmogelijkheden
 • Minpunten
 • Geen video

Instagram voor Windows Phone heeft misschien even op zich laten wachten, maar hiermee krijgen gebruikers wel direct een app die zich kan meten aan zijn broertjes voor iOS en Android. Zo biedt de app voor Windows Phone een prachtig overzicht met grote foto's en video's, de mogelijkheid om hashtags en gebruikers te doorzoeken en ook is jouw gepersonaliseerde overzicht met updates aanwezig.

Gecombineerd met de kenmerkende interface in blauwe en witte kleuren geeft de app je bijna het gevoel dat je de app voor iOS of Android in je handen hebt. Ook de soepele werking zorgt ervoor dat de app net zo fijn in het gebruik is als de varianten voor andere platformen. Dit is erg indrukwekkend voor een app die door de makers wordt uitgegeven als een product dat zich nog in de Beta fase bevindt.

Ook bij het opnemen van foto's weet Instagram zijn reputatie waar te maken. De bekende filters zijn volop aanwezig en tevens kunnen foto's nog op andere manieren worden bewerkt. Ook dit laat zien dat de makers van de app een volwaardig product wilden afleveren voor de gebruikers van Windows Phone. Helaas lijkt er toch een grote misser te zijn in de app, namelijk het ontbreken van de mogelijkheid om video's op te nemen. Deze functie werd afgelopen jaar met veel positieve reacties geïntroduceerd bij de apps voor Android en iOS. Het ontbreken van deze ene essentiële functie blijft voor mij dan ook een groot raadsel.

Conclusie

Instagram voor Windows Phone is een mooie app die ook nog eens erg soepel werkt. Het overzicht met de grote foto's en de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden bij foto's zorgen ervoor dat de app niet onder doet aan de apps voor iOS en Android. Helaas hebben de makers wel de mogelijkheid om video's op te nemen links laten liggen voor de app. Er wordt beloofd dat dit later beschikbaar komt, maar toch geeft het de app een valse start.

1 Reactie(s) op: Instagram: Eindelijk voor Windows Phone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 juni 2016 15:56 Anoniem
  Hoe bewerk ik een geplaatste afbeelding met onderschrift? Ik wil bijvoorbeeld meer #'s invoegen, maar kan alleen verwijderen of delen… Nokia Lumia 520 met Instagram Beta
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.