Instagram: Eindelijk voor Windows Phone

Door: Robin Smit | 22 november 2013 12:11

Apps & Software

Tot voor kort was het zo dat gebruikers van Windows Phone het voornamelijk moesten doen met alternatieve apps voor bekende diensten. Dit lijkt echter steeds minder het geval te zijn, want vanaf nu heeft ook Instagram officieel zijn intrede gedaan op het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Instagram voor Windows Phone heeft misschien even op zich laten wachten, maar hiermee krijgen gebruikers wel direct een app die zich kan meten aan zijn broertjes voor iOS en Android. Zo biedt de app voor Windows Phone een prachtig overzicht met grote foto's en video's, de mogelijkheid om hashtags en gebruikers te doorzoeken en ook is jouw gepersonaliseerde overzicht met updates aanwezig.

Gecombineerd met de kenmerkende interface in blauwe en witte kleuren geeft de app je bijna het gevoel dat je de app voor iOS of Android in je handen hebt. Ook de soepele werking zorgt ervoor dat de app net zo fijn in het gebruik is als de varianten voor andere platformen. Dit is erg indrukwekkend voor een app die door de makers wordt uitgegeven als een product dat zich nog in de Beta fase bevindt.

Ook bij het opnemen van foto's weet Instagram zijn reputatie waar te maken. De bekende filters zijn volop aanwezig en tevens kunnen foto's nog op andere manieren worden bewerkt. Ook dit laat zien dat de makers van de app een volwaardig product wilden afleveren voor de gebruikers van Windows Phone. Helaas lijkt er toch een grote misser te zijn in de app, namelijk het ontbreken van de mogelijkheid om video's op te nemen. Deze functie werd afgelopen jaar met veel positieve reacties geïntroduceerd bij de apps voor Android en iOS. Het ontbreken van deze ene essentiële functie blijft voor mij dan ook een groot raadsel.

Conclusie

Instagram voor Windows Phone is een mooie app die ook nog eens erg soepel werkt. Het overzicht met de grote foto's en de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden bij foto's zorgen ervoor dat de app niet onder doet aan de apps voor iOS en Android. Helaas hebben de makers wel de mogelijkheid om video's op te nemen links laten liggen voor de app. Er wordt beloofd dat dit later beschikbaar komt, maar toch geeft het de app een valse start.