Instagram-foto's back-uppen

Door: Evi Maquoi | 11 april 2012 13:49

Apps & Software

De meningen over de overname van Instagram door Facebook zijn verdeeld. De reden is ongetwijfeld het groot aantal privacy-issues waarmee Facebook in het verleden te kampen had. Wilt u de populaire fotodienst niet meer gebruiken? Dankzij Instaport en Copygr.am kunt u snel uw Instagram-plaatjes back-uppen naar pc.

Instaport werkt heel eenvoudig. Via Sign in with Instagram kunt u de dienst toegang verlenen tot uw account. Vervolgens kunt u uw Instagram-plaatjes als zip-bestand downloaden. Via Advanced Options kunt u instellen of u een back-up wilt van alle foto's of bijvoorbeeld alleen de laatste zoveel foto's. Het is eveneens mogelijk om foto's tussen twee data of foto's met een bepaalde 'hashtag' te downloaden. Eén druk op de Start Export-knop volstaat om het proces te starten.

In een handomdraai maakt u een back-up van alle of sommige Instagram-foto's.

Andere diensten

Instaport is niet de enige in zijn soort. Een gelijkaardige dienst is Copygr.am. Via Backup Photos kunt u hier eveneens een reservekopie maken van uw Instagram-foto's. Ook hier moet u de dienst eerst toegang geven tot uw Instagram-account. Vervolgens krijgt u uw photofeed te zien en kunt u opgeven of u een back-up wilt van alle foto's of een aantal op te geven meest recente plaatjes. Interessant aan Copygr.am is dat de dienst tot duizend foto's tegelijkertijd kan zippen en downloaden. Ideaal voor zware gebruikers dus. In tegenstelling tot een zip-bestand die in de browser gedownload wordt, krijgt u van Copygr.am een link naar uw foto's in de mailbox. Om te vermijden dat anderen uw foto's kunnen downloaden, is de url maar één uur geldig. Snel downloaden is dus de boodschap!

U ontvangt een downloadlink in uw mailbox om uw Instagram-foto's te downloaden.

0 Reactie(s) op: Instagram-foto's back-uppen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.