Instagram-foto's downloaden met Easy Downloader

Door: Martin Gijzemijter | 29 april 2014 08:30

Apps & Software

Wanneer je foto's en video's van Instagram wilt downloaden via de browser van je desktop, dan is dat heel eenvoudig. De zaken veranderen wanneer je hetzelfde probeert vanaf je Android-telefoon. Gelukkig is daar een oplossing voor, in de vorm van Easy Downloader.

Easy Downloader installeren

Easy Downloader is geen app die specifiek bedoeld is voor Instagram. Je kunt er media mee downloaden van allerlei websites, maar het is een handig hulpmiddel om het ook bij Instagram voor elkaar te krijgen.

Wanneer je de gratis app installeert, en je start hem voor het eerst, dan kun je diverse opties kiezen. Rechtsboven zie je een pictogram met een fotocamera, wanneer je daarop drukt, wordt Instagram gestart en dien je in te loggen. Dat lijkt verwarrend, omdat je dan gewoon op Instagram bent en niets meer van de Easy Downloader app ziet. Ga terug naar de Easy Downloader app en plaats een vinkje bij Download mode. Hiermee vertel je de app dat je nu Instagram-media wilt downloaden. Druk vervolgens wederom op het pictogram rechtsboven.

Wanneer je overschakelt op Download Mode, kun je de media van Instagram downloaden.

Media downloaden

Wanneer je nu Instagram hebt gestart via het pictogram, en bent ingelogd, zie je de site zoals deze altijd wordt gepresenteerd. Easy Downloader heeft echter de functie van een bepaalde knop veranderd. Wanneer je een foto ziet die je graag wilt downloaden op je smartphone, druk je op het pictogram met de drie puntjes rechtsonder en vervolgens op de optie URL voor delen kopiëren. Echter, in plaats van de normale handeling, waarbij de url daadwerkelijk naar je klembord wordt gekopieerd, zorgt Easy Downloader er nu voor dat de foto's worden opgeslagen in je galerij. Dit geldt op dezelfde wijze voor video.

Op die manier kun je heel eenvoudig media downloaden van Instagram, als je er maar voor zorgt dat je na afloop de Easy Downloader app uitschakelt om te voorkomen dat je per ongeluk allerlei media downloadt terwijl je niet meer verbonden bent met wifi.

De functie URL voor delen kopiëren is zo aangepast dat deze nu zorgt voor downloads.

2 Reactie(s) op: Instagram-foto's downloaden met Easy Downloader

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 april 2014 20:18 Anoniem
  jbo
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 mei 2014 15:34 Anoniem
  Easy Downloader blijkt in Android totaal niet te lijken op de hierboven afgebeelde app. Het instelscherm is ook anders. Erger: Instagram is niet te vinden. Nog erger: de functie ontbreekt. Graag een nieuwe behandeling van dit onderwerp, of een verwijzing naar een andere app met die naam onder Android !! Grtz., Jantim@telfort.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.