Instagram onder de knie in 10 stappen

Door: Martin Gijzemijter | 23 augustus 2018 06:31

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van Instagram, maar lang niet iedereen weet hoe het precies werkt. Nu het platform langzaam maar zeker volwassen is geworden, is het tijd om eens een duik te nemen in dit sociale netwerk. Wat is het, hoe werkt het en wat kun je ermee?

Tip 01: App geen website

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat Instagram, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook, een platform is dat zich vrijwel volledig afspeelt binnen een app. Er is wel een website, maar die kun je alleen gebruiken om content van anderen te bekijken, liken en reageren. Via de website is het niet mogelijk om zelf berichten te plaatsen. Dat kan overigens wel met je pc, maar daar heb je dan weer plug-ins voor nodig en dat is niet hoe Instagram het bedoeld heeft.

Tip 02: Account maken

Voordat je met Instagram aan de slag kunt, zul je eerst een gratis account moeten maken. Dat kan heel eenvoudig in de app zelf. Download de app uit de Google Play Store of Apples App Store en tik onderin op Registeren. Als je bent ingelogd op Facebook, dan kun je dat account gebruiken om in te loggen, maar je kunt er ook zelf eentje aanmaken. Tik daarvoor op de optie Registreren met telefoonnummer of e-mailadres. Kies een van de twee opties voor het registeren van een account en tik vervolgens op Volgende. Vul nu je naam in, zodat mensen uit je omgeving je eenvoudig kunnen vinden op Instagram, en tik weer op Volgende. Tot slot vul je een wachtwoord in en kies je voor Volgende. Je krijgt nu een (nogal gekke) gebruikersnaam toegewezen die je direct of later kunt veranderen. Je account is nu aangemaakt.

Tip 02 Registreer je via de app om Instagram te kunnen gebruiken.
Eerst ga je op zoek naar vrienden, want in je eentje is Instagram niet veel aan

Tip 03: Vrienden zoeken

Je kunt natuurlijk gezellig in je eentje een Instagram-account runnen, maar daar is niet zoveel aan. Instagram draait om het kijken naar andermans foto’s en video’s, en jouw foto’s en video’s die bekeken worden door mensen die jou volgen. Het is dan ook niet zo vreemd dat een van de eerste stappen die Instagram je laat zetten, het zoeken van vrienden is. Je kunt dat heel eenvoudig doen door verbinding te maken met Facebook (als je niet al ingelogd bent met Facebook). Heb je deze stap voltooid of sla je hem over, dan kun je op Je contacten doorzoeken tikken om te zien wie van de personen in het adresboek op je smartphone ook Instagram heeft. Je kunt dan aangeven wie je wilt volgen door bij de gewenste persoon op Volgen te tikken. Let op: je kunt niet altijd iedereen zomaar volgen, sommige mensen hebben hun account afgeschermd en moeten je eerst toestemming geven. Tik op Volgende wanneer je iedereen hebt gevolgd die je wilt volgen (je kunt later nog nieuwe mensen vinden door te tikken op het pictogram met het hartje onderin).

Tip 04: Profiel

Tip 04 Schrijf een leuke profieltekst en kies een representatieve foto.

Nu wil Instagram graag dat je een profielfoto uploadt. Je profiel is een heel belangrijk onderdeel van je account. Waar op Facebook zelden iemand echt naar je profiel kijkt, wordt dat op Instagram juist wél gedaan. Zorg er dus voor dat je een beetje representatieve foto kiest voor je Instagramprofiel. Tik op Een foto toevoegen om een foto te selecteren vanaf je smartphone, er ter plekke eentje te maken of er eentje te importeren van Facebook. Positioneer de foto vervolgens zodat deze mooi in de cirkel past en tik op Volgende. Instagram spoort je nu aan om nog meer mensen te zoeken om te volgen, maar je profiel is nog niet klaar. Kies voor Volgende, tik vervolgens op het profielpictogram rechtsonder en daarna op Profiel bewerken. Je ziet hier nu je naam en je gebruikersnaam (die je kunt aanpassen) en daarnaast een veld om je website en biografie in te vullen. Met name dat laatste is belangrijk, je biografie is wat potentiële volgers lezen en waarmee je ze kunt motiveren om je te volgen. Vul daar dus een leuke, inspirerende tekst over jezelf in.

Tip 05: Volgers en volgend

Wanneer je rechtsonder op het profielpictogram tikt, zie je naast je profielfoto en profieltekst een samenvatting van je account. Je ziet hoeveel berichten je hebt geplaatst, hoeveel volgers je hebt en hoeveel mensen je volgt. In het begin is dit overzicht natuurlijk vrij karig, maar al snel zul je hier activiteiten gaan zien. Wanneer je mensen niet meer wilt volgen, tik je bovenin op het tabblad Volgend. Je kunt mensen dan op precies dezelfde manier ontvolgen als je ze gevolgd hebt. Een goede manier om nieuwe mensen te vinden om te volgen, is door op dit tabblad te tikken en te kijken wie gevolgd worden door de mensen die jij nu volgt. Dat doe je door hun profiel aan te tikken, waarna je van hen precies zo’n samenvatting ziet als je van je eigen profiel zag. Het idee is dat de mensen met wie je bevriend bent al snel dezelfde dingen leuk vinden als jij. Mensen die je volgt gaan vaak automatisch terugvolgen en zo bouw je langzaam een netwerk op.

Je kunt de berichten in je feed trakteren op een hartje of een geschreven reactie

0 Reactie(s) op: Instagram onder de knie in 10 stappen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.