Instagram onder de knie in 10 stappen

Door: Martin Gijzemijter | 23 augustus 2018 06:31

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 06: Je feed

Zodra je mensen gaat volgen op Instagram, zullen de berichten die zij plaatsen in je feed verschijnen. Die feed is wat automatisch wordt getoond wanneer je Instagram opent of wanneer je linksonder op het pictogram met het huisje tikt. Je kunt op berichten die getoond worden reageren door op het hartje te tikken (de Insta-variant van liken) of op het tekstballonnetje om een reactie te schrijven. Wanneer je een bericht wilt bewaren, tik je op het pictogram met de bladwijzer. Je vindt deze berichten terug op je profielpagina door daar op hetzelfde pictogram te tikken. Tot slot kun je ook een bericht naar iemand doorsturen door op het pictogram met het gevouwen vliegtuigje te tikken. Zo kun je iemand eenvoudig attenderen op iets interessants. Taggen kan ook, maar daarover later meer.

Tip 06 Zodra je mensen gaat volgen, loopt je feed vol met berichten die zij plaatsen.

Tip 07: Berichten plaatsen

Je kunt grofweg op twee manieren communiceren op Instagram: met openbare berichten en met privéberichten. Een privébericht stuur je door rechtsboven op het pictogram met het vliegtuigje te tikken en een contactpersoon te selecteren. De tekst die je typt zal alleen zichtbaar zijn voor de persoon in kwestie. Daarnaast kun je openbare berichten plaatsen in de vorm van posts en verhalen. Je plaatst een post door onderin op het plusteken te tikken. Vervolgens selecteer je een foto (of een reeks foto’s) of video en tik je op Volgende. Je krijgt nu de mogelijkheid om je foto (of video) te verfraaien met behulp van allerlei filters en instellingen die je kunt aanpassen. Wanneer je tevreden bent met het resultaat tik je op Volgende, voer je een bijbehorende tekst in en tik je op Delen om het bericht te plaatsen. Optioneel kun je er ook nog voor kiezen om je locatie toe te voegen en het bericht automatisch door te plaatsen op Twitter of Facebook, maar daarvoor zul je wel eerst verbinding moeten maken met die sociale netwerken (die optie krijg je automatisch wanneer je het delen inschakelt). Alles wat je plaatst verschijnt nu in de feed van de mensen die je volgen.

Tip 08: Verhalen

Tip 08 Verhalen zijn momentopnames die maximaal 24 uur blijven staan.

Een andere, relatief nieuwe, mogelijkheid is het plaatsen van een Verhaal. Dit is een post die maximaal 24 uur blijft staan en die kan bestaan uit meerdere foto’s of video’s. Verhalen van anderen kun je bekijken door te tikken op het pictogram met het huisje linksonder en vervolgens op een van de foto’s in de cirkels bovenin. Het verhaal van de persoon in kwestie wordt dan direct getoond. Zelf een verhaal plaatsen doe je door op het pictogram met de camera linksboven te tikken. Je kunt dan kiezen uit allerlei verschillende manieren om een foto of video te maken (daar kun je het beste even mee spelen), of je kunt een foto van je smartphone selecteren. Vervolgens kun je daar allerlei leuke effecten op loslaten, zoals stickers, tekst en eigen tekeningen. Ben je tevreden, tik dan onderin op Je verhaal om de foto/video toe te voegen. Jouw verhaal is nu een van de cirkels bovenin bij de mensen die je volgen.

Tip 09: Taggen en hashtags

Je weet nu hoe je berichten plaatst en daarop reageert. We hebben echter het belangrijkste onderdeel van Instagram nog niet besproken: taggen en hashtags. Wanneer je een bericht plaatst waarin je iemand wilt noemen, dan typ je een apenstaartje met daarachter de profielnaam van die persoon. De persoon in kwestie krijgt daar dan automatisch melding van. Wanneer iemand jou tagt in een bericht, zien zijn/haar volgers dat ook, en zij bezoeken vervolgens je profiel (daarom is een goede tekst zo belangrijk). Daarnaast zijn hashtags erg belangrijk. Schrijf je een bericht over vakantie, zet dan #vakantie in je bericht. Op die manier is je bericht te vinden voor iedereen die zoekt naar, of tikt op de hashtag vakantie (zoeken doe je overigens via het vergrootglas onderin). Ook dit is een fantastische manier om gevonden te worden en volgers te krijgen.

Pas je privacy-instellingen aan zodat alleen mensen die jij kent kunnen zien wat je plaatst

Tip 10: Instellingen

Wanneer je tikt op het profielpictogram rechtsonder en vervolgens op het pictogram met het tandwiel (of de drie verticale stipjes), dan kom je terecht in het menu Opties. Hier vind je alle belangrijke instellingen van Instagram die je kunt aanpassen. Wil je bijvoorbeeld dat mensen je niet zomaar kunnen volgen, tik dan op Accountprivacy onder het kopje Privacy en beveiliging om je account om te zetten naar een privé-account. Alleen mensen die je goedkeurt kunnen dan zien wat jij plaatst. In het menu Opties kun je ook aangeven welke pushnotificaties je allemaal van Instagram krijgt, om te voorkomen dat je gek wordt wanneer je straks veel volgers hebt.

Tip 10 In het menu Opties kun je je account eenvoudig op privé zetten.

0 Reactie(s) op: Instagram onder de knie in 10 stappen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.