Instagram stapt af van vierkante foto's

Door: Jeroen Kuiper | 28 augustus 2015 10:21

Nieuws

Instagram heeft bekend gemaakt dat het niet meer verplicht is om vierkante foto's te plaatsen. Met de laatste update van de app kunnen gebruikers ook foto's en video's plaatsen in breedbeeld.

Hoewel Instagram groot is geworden door de vierkante foto's heeft het nu bekend gemaakt dat dat niet langer verplicht is. Als de foto's groter waren dan het vierkant moesten die worden afgesneden of moest er gebruik gemaakt worden van een externe app. Dan kwamen er echter weer zwarte en witte randen om de foto's heen. Die tijd is, met de nieuwste update van de app, voorbij. Als je versie 7.5 van de app hebt geïnstalleerd kun je foto's en video's ook in breedbeeld plaatsen. Lees ook: 11 tips voor betere en mooiere smartphonefoto's.

Foto's zonder zwarte balken

Foto's en video's kunnen nu in de gewenste formaten worden gepubliceerd op Instagram. Als je in de nieuwste versie een foto upload die horizontaal genomen is of als een portret, verschijnt die eerst nog in het vierkant. Links onderin is nu echter een knop toegevoegd waarmee je de foto kunt verkleinen zodat die wel in het vierkant past. Het lijkt erop dat er dan een zwarte balk om de foto heen komt, maar de foto wordt gewoon geplaatst zonder balken, zoals te zien is op de foto hieronder van de Golden Gate Bridge.

Een andere vernieuwing in de laatste versie van Instagram is dat er geen aparte filters meer zijn voor foto's en video's. Allee filters zijn nu voor alle typen content beschikbaar.

Het is niet langer verplicht om vierkante foto's te plaatsen op Instagram.

1 Reactie(s) op: Instagram stapt af van vierkante foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 augustus 2015 14:24 Anoniem
    Kunnen we dan meteen stoppen met het verticaal filmen?
    Dat is achterlijk en gemakzuchtig!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.