Instagram Update: Geoptimaliseerd voor iOS 7

Door: Robin Smit | 26 september 2013 11:47

Apps & Software

De vernieuwde vormgeving van iOS 7 vereist voor veel app-bouwers dat zij ook de nodige verbeteringen in hun apps aanbrengen. Dit was ook het geval bij de app Instagram, waar afgelopen nacht een speciale iOS 7 update van uitkwam.

Score
60
 • Pluspunten
 • Hogere resoluties
 • In lijn met iOS 7
 • Minpunten
 • Verbetering blijven niet lang bij

None

Beschikbaar voor: iPhone

Download Instagram in de App Store

Op haar blog verklaart Instagram met de nieuwe update de nadruk te willen leggen op de duidelijkheid die iOS 7 moet kenmerken. Dit is terug te zien in het feit dat de vernieuwde app een stuk platter oogt dan haar voorganger. Zo hebben schaduwen en driedimensionale effecten plaats gemaakt voor sobere knoppen en andere onderdelen op het scherm. Daarnaast heeft Instagram de profielfoto's van gebruikers nu rond in plaats van vierkant gemaakt. Al met al zijn dit verbeteringen die zodanig in lijn zijn met iOS 7 dat ze vooral opvallen wanneer ze er niet zijn.

De tweede grote verbetering die Instagram heeft doorgevoerd, is het verhogen van de resolutie van foto's en video's die worden gemaakt met de app. Door deze hogere resolutie kunnen foto's nu over de hele breedte van het scherm worden getoond. Net als bij de cosmetische verbeteringen, geldt ook voor de verhoogde resolutie dat deze verbetering niet heel erg opvalt. Wanneer je foto's of video's naast elkaar vergelijkt zul je uiteraard het verschil zien, maar daar is alles wel mee gezegd.

Conclusie

De update die Instagram heeft uitgebracht voor iOS 7 zorgt ervoor dat de vormgeving van de app net iets platter is dan voorheen. Ook worden de resoluties van foto's en video's die gemaakt worden met de app net iets hoger. Echt heel veel indruk maken de verbeteringen echter niet. Vergelijk je de oude versie met de nieuwe versie van de app dan zul je het verschil zeker zien, maar verder is de iOS 7 update van Instagram er een die we snel zullen vergeten.

1 Reactie(s) op: Instagram Update: Geoptimaliseerd voor iOS 7

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 september 2013 14:38 LeendertVanEijk1
  Was eigenlijk wel buitengewoon tevreden met de voorgaande versie! Jammer dat er constante veranderingen moeten worden aangebracht.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.