Instellingen overzetten in TeamViewer

Door: Kees Krick | 01 november 2010 18:05

Apps & Software

TeamViewer heeft negen tabbladen vol met instellingen. Installeert u het programma op meerdere computers, dan moet u ze per systeem nalopen. Dan bespaart u zichzelf veel tijd en moeite door alle opties eenmalig in te stellen en daarna met een bestandje over te zetten naar de andere computers.

Vaak zal er verschil zijn tussen de computer waarmee u ‘inbelt’ en de systemen die u op afstand overneemt. In dat geval is het nodig TeamViewer op één van de te benaderen systemen in te stellen en vervolgens die instellingen verder te verspreiden. De instellingen overzetten doet u door in de menubalk van TeamViewer naar Extra / Opties te gaan. Op tabblad Geavanceerd klikt u op de knop Geavanceerde opties tonen. Helemaal onderaan vindt u het onderdeel TeamViewer opties.

Instellingen bewaren en weer inladen.

Hier exporteert of importeert u de instellingen met behulp van een reg-bestand (registerbestand). Tijdens het exporteren geeft u met vinkjes aan welke categorieën u allemaal wilt bewaren. Het reg-bestand neemt u met u mee of stuurt u naar iemand op, om het vervolgens te importeren. Exporteren is ook handig om instellingen veilig te stellen voordat u een systeem opnieuw inricht. Om uw instellingen met de portabele versie van TeamViewer te gebruiken, exporteert u naar een ini-bestand.

Basiscursus TeamViewer

Een uitgebreide basiscursus over TeamViewer vindt u in het eerder gepubliceerde TeamViewer: hulp en beheer op afstand.

Versienummer TeamViewer

TeamViewer is een programma dat voortdurend in ontwikkeling is. Soms veranderen daardoor ook de werking van bepaalde functies of de interface. Deze tip is gemaakt met versie 5.1.9385, maar over een tijdje is er wellicht alweer een nieuwe versie. Mocht op termijn deze tip niet meer exact werken zoals wij uitleggen, meldt het vooral in de reacties. We kunnen het artikel dan aanpassen naar de courante versie.

0 Reactie(s) op: Instellingen overzetten in TeamViewer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.