Interactieve brochure met modelwoningen

© CIDimport

Interactieve brochure met modelwoningen

Geplaatst: 24 april 2012 - 10:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Augmented Reality is een duur woord voor het toevoegen van een virtuele wereld aan de realiteit. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar in feite is het een afbeelding of animatie toevoegen aan het beeld van de camera van je iPhone. De app Layar maakte hier als een van de eerste apps gebruik van door pinautomaten en Funda-huizen te projecteren op het straatbeeld.

De laatste tijd duiken er meer apps op die een afbeelding of animatie toevoegen aan de realiteit. Mooi Wonen, een app van huizenbouwer SelectHuis, maakt het mogelijk om een woning uit de catalogus te projecteren op kavel of stuk bouwgrond. Geïnteresseerden kunnen zo bekijken of het model wat ze op het oog hebben past in de omgeving van de kavel. Uit een lijst met woningen kies je een model uit, welke je op een foto vast kunt leggen. De foto kun je vervolgens gemakkelijk delen via de e-mail en social media.

Naast het projecteren van een modelwoning op een kavel, vind je in de app ook sfeerimpressies en gegevens van open huizen terug. Hier kun je vinden welke modelwoningen je kunt bezichtigen op welke dagen. Gemakkelijk is dat je hierbij eenvoudig een open huis in de agenda van je iPhone kunt zetten.

Kortom

Mooi Wonen is een leuke catalogus-app die op een vernieuwende manier omgaat met de mogelijkheden van de iPhone. De kwaliteit van de foto's is niet al te best en je kunt enkel een foto maken van de voorkant van een modelwoning. Dat is jammer, want de app kan een voorbeeld zijn voor andere digitale brochures en catalogussen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten