Internet Explorer-modus starten op Windows 11

Door: Wesley Akkerman | 10 maart 2022 08:42

How To

Het kan zijn dat je als werknemer van een bedrijf of consument van een dienst te maken krijgt met webapps die alleen werken binnen Internet Explorer. Als dat het geval is, dan is het goed om te weten dat Microsoft Edge en Windows 11 een speciale Internet Explorer-modus aanbieden.

De Internet Explorer-browser is inmiddels met pensioen. Op Windows 10 heb je nog steeds toegang tot die browser, maar op Windows 11 is dat al een stuk lastiger. Daarvoor heb je dus die eerdergenoemde Edge-browsermodus nodig. De modus activeren zal niet iedereen bekend zijn, daarom leggen we in dit artikel uit hoe je dat precies voor elkaar krijgt.

Internet Explorer-modus binnen Edge

Uiteraard heb je hiervoor Windows 11 en de Microsoft Edge-browser nodig. Open Edge en ga naar de instellingen (de drie puntjes rechts bovenin). Druk op Instellingen; die knop vind je bijna onderaan. Links in het menu vind je de optie Standaardbrowser. Je verwacht het haast niet, maar dit is dus de plek waar je de Internet Explorer-modus activeert. 

Op deze pagina zie je heel groot Internet Explorer-compatibiliteit staan. Daaronder staat de optie Internet Explorer sites laten openen in Microsoft Edge. De standaardoptie staat op Alleen incompatibele sites. Klik op het dropdownmenu rechts en selecteer de optie Altijd (aanbevolen)

Dan is er nog een belangrijke optie waar we even naar moeten kijken, en dat is de tweede functie. Je wil namelijk toestaan dat sites opnieuw worden geladen in de Internet Explorer-modus. Klik wederom op het menu rechts en selecteer de optie Toestaan. Met deze instelling kunnen sites opnieuw worden geladen in Internet Explorer-modus als een site die browser nodig heeft voor compatibiliteit.

Om de instellingen op te slaan, dien je de Edge-browser even opnieuw op te starten. Onthoud dat wanneer je hier iets aanpast, je er níet voor zorgt dat Microsoft Edge of Internet Explorer ineens je standaardbrowsers zijn. Wat je hier aanpast, is dat websites die geoptimaliseerd zijn voor Internet Explorer in de Internet Explorer-modus geopend worden. 

Na het aanpassen en het openen van een website die Internet Explorer vereist om goed te kunnen werken, zie je in de taakbalk een speciaal icoontje staan. Dat logo herken je misschien wel; dat is namelijk het oude Exporer-logo. Ook komt er een notificatie in beeld, die vraagt of je deze website altijd in de modus wil gebruiken. 

Mocht je van Edge overigens toch je standaardbrowser willen maken, open dan wederom dezelfde instellingen en druk bovenop op de pagina op de knop Als standaard instellen.

0 Reactie(s) op: Internet Explorer-modus starten op Windows 11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.