Internet Video Converter 3.00

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 oktober 2010 09:01

Apps & Software

Wanneer u om wat voor reden dan ook een video moet converteren, is dat doorgaans geen taak waarvoor u uren de tijd heeft (bijvoorbeeld wanneer u snel een video wilt converteren voor uw iPhone om onderweg te kijken). Internet Video Converter moet u hierbij helpen.

Wanneer u het programma opent, krijgt u een introvenster te zien. Dit werkt ietwat verwarrend, omdat u waarschijnlijk de neiging hebt om op Next te klikken, maar die knop is er niet. Het kleine venstertje is namelijk al de interface en met de tabbladen bovenin navigeert u verder. Via het tabblad Download and Play Video kunt u video downloaden van bronnen als YouTube, DailyMotion, MetaCafe, Vimeo, Blip, enzovoort. In hetzelfde tabblad kunt u deze (of andere) video’s afspelen, schermafbeeldingen maken van de video’s, de audio van de video rippen naar .wav en .mp3, de video roteren of de video naar het tabblad Transcoder of Video-to-Flash sturen.

De interface is zeer compact, maar ook zeer uitgebreid.

In het tabblad Transcoder kunt u de video vervolgens converteren naar uiteenlopende formaten (zoals mpeg2, XviD en DivX, met handige voorinstellingen voor onder meer iPhone, iPad en PSP. Daarbij kunt u aangeven dat u niet de gehele video wilt converteren, maar alleen een bepaald gedeelte (door start- en eindtijd in te geven). Wanneer u een video selecteert om te converteren, verschijnt er overigens een DOS-venster dat lijkt op een foutmelding, maar dat niet is. Dat mag iets beter worden uitgelegd.

Het tabblad Video-to-Flash is speciaal bedoeld voor het converteren van video naar Flash, waarbij u kunt kiezen tussen uitvoer naar .swf en .flv (uiteraard ook hier met uitgebreide mogelijkheden voor het aanpassen van instellingen). Het programma is opvallend uitgebreid en prettig, en de conversie verloopt snel en probleemloos. Wel ontbreekt nog een soort wizard die u helpt de juiste instelling te kiezen wanneer u geen ervaring hebt met video converteren. Verder zou (optionele) integratie in Windows Verkenner en de browser niet verkeerd zijn. Desalniettemin een heerlijk stukje software.

Internet Video Converter 3.00

Freeware

Taal Engels

Download 22,98 MB

OS Windows 98/Me/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 63,9 MB harde-schijfruimte

Maker IVCSoft

Oordeel 9/10

Pluspunten

Zeer compacte interface (even wennen, daarna heerlijk)

Ontzettend veel opties

Snelle conversie zonder gedoe

Minpunten

Eerste tabblad interface lijkt op een startvenster

Toont soms vreemd DOS-venster (met reden, maar zonder uitleg)

Een wizard zou erg handig zijn

0 Reactie(s) op: Internet Video Converter 3.00

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.