Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Interval herstelpunten aanpassen

Door: | 24 juni 2010 11:01

Apps & Software

Zorg bij een gedeelde computer voor goede back-ups. In geval van nood - bijvoorbeeld als een medegebruiker een ongewenste aanpassing doorvoert kunt u de situatie daarmee herstellen. Een prima ingebouwd hulpmiddel is Systeemherstel, dat uw computer in goede staat houdt. Bij problemen kunt u de computer terugzetten naar een punt in het verleden.

Daartoe maakt Systeemherstel meerdere herstelpunten aan. Dat doet het bijvoorbeeld bij belangrijke gebeurtenissen, zoals de installatie van een programma. Standaard wordt ook ieder etmaal een herstelpunt aangemaakt. Deze interval kunt u aanpassen via het register (Start, Uitvoeren en typ Regedit). Navigeer naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore. In het rechtervenster ziet u RPGLobalInterval. Dubbelklik erop en kies Decimaal. Geef hier het aantal seconden op waarna een herstelpunt moet worden gemaakt (in het vak Waardegegevens). Voor 48 uur typt u dus 172800 (48 x 60 x 60). Klik op OK.

Het ingebouwde Systeemherstel voldoet prima voor het maken van back-ups.

0 Reacties op: Interval herstelpunten aanpassen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.