Inzicht in jouw volgers en bezoekers

Door: robin-smit | 05 januari 2013 12:53

Review

Vraag jij je ook wel eens af hoe populair je nu echt bent als het om social media gaat? Hoeveel volgers heb jij op de verschillende kanalen en hoe vaak brengen mensen een bezoekje aan jouw eigen website? Met de app Static for iPhone zou je deze gegevens in een overzicht bij elkaar moeten krijgen.

Static for iPhone is een app waarmee je de belangrijkste bezoekgegevens van verschillende sociale kanalen bij elkaar ziet. De kanalen die worden ondersteund zijn Twitter, Instagram, Google Analytics, Dribbble en Github. Opvallend hieraan is dat grote spelers als Facebook en Instagram buiten de boot vallen.

De gegevens die je voor de verschillende kanalen kan opvragen verschillen per kanaal, maar komen in de essentie vaak op hetzelfde neer. Zo is het bij Twitter bijvoorbeeld mogelijk om te zien hoeveel mensen jij volgt hoeveel mensen jou volgen en het aantal tweets dat je hebt geplaatst. De manier waarop de gegevens worden gepresenteerd is visueel erg aantrekkelijk. Toch komt bij het gebruik van de app de vraag naar boven wat precies de toegevoegde waarde van een dergelijke app is. Daarnaast is de informatie die je kunt opvragen redelijk beperkt.

Kortom

Static for iPhone is een app waarmee je direct inzicht krijgt in het aantal volgers en bezoekers van verschillende sociale kanalen. Helaas biedt de app geen ondersteuning voor onder andere Facebook en Instagram. Ook is de informatie die op te vragen is redelijk beperkt.

0 Reactie(s) op: Inzicht in jouw volgers en bezoekers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.